Analyse van HP-Pavilion 15-cx0031nf

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het HP-assortiment hebben we de Pavilion 15-cx0031nf getest. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Pavilion 15-cx0031nf geschikt voor het surfen op het internet ? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de Pavilion 15-cx0031nf lijkt de oplossing te zijn. De materialen die HP gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 15″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Voor alle gebruikers die het gebruik van de muis (met of zonder draden) niet op prijs stellen, wordt de Pavilion 15-cx0031nf standaard geleverd met een aanraakscherm. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. De ingenieurs van HP hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
Met een Intel Core i5-8300H-processor biedt HP een reeds verouderde technologie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 8 GB RAM, is deze Pavilion 15-cx0031nf een eerlijke. De kans is groot dat als je besluit om met de Pavilion 15-cx0031nf te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 1128 giga. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 De Pavilion 15-cx0031nf kan 9 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

De Pavilion 15-cx0031nf – het juiste model voor streaming en video’s? 

HP presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Pavilion 15-cx0031nf worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Dit kleine model is uitgerust met een 15″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 2.4 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Deze Pavilion 15-cx0031nf is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Pavilion 15-cx0031nf geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i5-8300H-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Aan de toepassingskant heeft HP ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Het is een Windows waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Uitgerust met een GeForce GTX 1060 grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de Pavilion 15-cx0031nf slechts 5 poorten heeft. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Dat is slechts 9 uur levensduur van de batterij die je hebt. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Is Pavilion 15-cx0031nf ontworpen voor reizen? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Pavilion 15-cx0031nf niet bedoeld is voor reizen. Dat lijkt niet HP’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Het gewicht van 2.4 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Een 15-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 HP heeft besloten om de Pavilion 15-cx0031nf van een aanraakscherm te voorzien. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De nauwkeurigheid van de touchdown voor de navigatie is zonder probleem.
 Het toetsenbord van de Pavilion 15-cx0031nf is voorzien van achtergrondverlichting. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. De weergave op het scherm is goed. Aan de andere kant zal deze laatste eigenschap minder interessant zijn in het gebruik buitenshuis, vanwege de zonreflecties die zullen optreden.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. U zult het gebruik moeten beperken als de zon te fel is.
 Het stroomverbruik van de Intel Core i5-8300H processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 9 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 
Voor een snellere opstart en berekening, en opslag, heeft deze laptop 2 harde schijven; een type SSD, samen met een andere standaard, van 1128 GB in totaal. Het belangrijkste voordeel van deze diskmix is dat de SSD minder bewegende delen bevat, en sneller is, en dat de standaard disk meer opnamefasen mogelijk maakt. De tijd die de laptop nodig heeft om te starten en te vertrekken uit de slaapstand is ultrasnel. Als je nog steeds geen ruimte hebt, hoef je alleen maar een externe schijf te kopen.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Met een 15 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Vanwege al deze elementen wordt deze Pavilion 15-cx0031nf niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

Pavilion 15-cx0031nf, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Deze Pavilion 15-cx0031nf is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Core i5-8300H-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 1128 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model heeft zowel een SSD-schijf voor snel opstarten, als een conventionele schijf voor back-up. Het biedt een totale beschikbare opslagruimte van 1128 GB, wat de beste is die beschikbaar is. Het is een van de beste op de markt op dit moment. Zelfs als een paar minuten persoonlijke video veel ruimte in beslag neemt, hoeft u zich op deze computer geen zorgen te maken. Als u het ten slotte echt nodig hebt, kunt u opslagruimte toevoegen via een externe harde schijf.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (9 uur). Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Op dit punt had HP het veel beter kunnen doen.
 U zult het begrepen hebben, deze Pavilion 15-cx0031nf stelt een nogal basaal gebruik voor. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

Pavilion 15-cx0031nf, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Met deze Pavilion 15-cx0031nf zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. Het is duidelijk dat HP hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Onze tests hebben aangetoond dat HP niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 1128 GB ligt deze Pavilion 15-cx0031nf onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.4 kg.
 Voor de autonomie, 9 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Uiteindelijk raden we deze Pavilion 15-cx0031nf niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Pavilion 15-cx0031nf aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Deze Pavilion 15-cx0031nf is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. In dit geval is het Windows.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Een bijna vedergewicht van 2.4 kg.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 Geen anti-reflectie behandeling op deze Pavilion 15-cx0031nf. Als u echter de hele dag op tekst of spreadsheets werkt, heeft een mat scherm de voorkeur. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze Pavilion 15-cx0031nf op prijs stellen.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 1128 GB. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Kortom, de Pavilion 15-cx0031nf is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

De Pavilion 15-cx0031nf – in een notendop 

Deze Pavilion 15-cx0031nf zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken