Analyse van HP-Chromebook 12b-ca0005nf

Om te beginnen

Is de Chromebook 12b-ca0005nf voor jou? Uw computer zal niet beperkt zijn tot technische specificaties, dus we hebben een testplan gebouwd volgens het gebruik dat u ervan zult maken. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

Chromebook 12b-ca0005nf, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Met deze Chromebook 12b-ca0005nf wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. HP is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 12 inch formaat. Merk ook op dat dit model is uitgerust met een aanraakscherm; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze Chromebook 12b-ca0005nf op je schoot hebt. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. De ingenieurs van HP hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Celeron N4000. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Met slechts 32 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 32 GB is deze Chromebook 12b-ca0005nf een van de kleinste in zijn klasse. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 12 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Met andere woorden, u zult deze Chromebook 12b-ca0005nf het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

De Chromebook 12b-ca0005nf voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

HP presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Chromebook 12b-ca0005nf worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 12 inch, met een resolutie van 1366×912. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.35 kg weegt.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Chromebook 12b-ca0005nf krijgt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Voor het geluidsgedeelte is de Chromebook 12b-ca0005nf uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Celeron N4000 nu verouderd is. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want HP heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Het is een Chrome OS waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Uitgerust met een Intel UHD Graphics 600 grafische kaart, en met 32GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van HP’s prioriteiten. Omdat de Chromebook 12b-ca0005nf slechts 5 poorten heeft. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Met slechts 12 van de autonomie, heb je weinig tijd. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

De Chromebook 12b-ca0005nf – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Deze Chromebook 12b-ca0005nf is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dat lijkt niet HP’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 1.35 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Een 12-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 HP heeft besloten om de Chromebook 12b-ca0005nf van een aanraakscherm te voorzien. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 Het verlichte toetsenbord van deze Chromebook 12b-ca0005nf is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. Na een tijdje te hebben gestampt, kunnen we zeggen dat het van goede kwaliteit is.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. De weergave op het scherm is goed. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Jammer voor de Intel Celeron N4000-processor die deze computer uitruilt; het is een van de zwakste van het moment en voor alles wat hij te veel energie verbruikt.
 Het resultaat is minder autonomie. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Met 12 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 Zelfs als het gebruik van deze laptop is gewijd aan reizen en reizen, zal het vooral in een kantoor comfortabeler zijn. Want door zijn gewicht en omvang loopt u bij elke beweging het risico dat u hem beschadigt. Wat de harde schijf betreft, heeft HP gekozen voor een klassieke technologie voor zijn 32 GB harde schijf; goed als het gaat om het opslaan van gegevens (foto’s, muziek, films), minder voor de tijd die nodig is om op te starten of om uit de stand-by-modus te komen. Aan de andere kant zal het, in tegenstelling tot een harde schijf van het SSD-type, langzamer zijn in termen van de tijd die nodig is om op te starten of om uit de stand-by-modus te komen.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Met een 12 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Vanwege al deze elementen wordt deze Chromebook 12b-ca0005nf niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

Chromebook 12b-ca0005nf voor audio- of videobewerking? 

Deze Chromebook 12b-ca0005nf is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. HP heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Celeron N4000, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Met een harde schijf van 32 GB heeft u veel ruimte. Een schijfgrootte die gelijkwaardig is aan die van concurrerende producten. Dit is een belangrijke overweging omdat een paar minuten home video uw speler sneller zal vullen dan u dacht. Wat betreft de snelheid bij het opstarten heeft HP gekozen voor de conventionele harde schijf. De SSD zou veel sneller zijn geweest dan de huidige, zelfs als de levensduur korter was geweest.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (12 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Aan de aansluitzijde is de Chromebook 12b-ca0005nf voorzien van USB 3 technologie. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Het is duidelijk dat deze Chromebook 12b-ca0005nf niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

De Chromebook 12b-ca0005nf voor online of lokale games 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze Chromebook 12b-ca0005nf niet is ontworpen voor videogames. Het is duidelijk dat HP hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Met slechts 1366×912 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 32 GB.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.35 kg.
 Voor de autonomie, 12 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Uiteindelijk raden we deze Chromebook 12b-ca0005nf niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Chromebook 12b-ca0005nf aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Dit model is bedoeld voor degenen die van systeem willen veranderen. HP heeft Chrome OS geïnstalleerd om het te laten werken.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een gewicht van 1.35 kg, waardoor deze computer een van de beste is in de lichtste categorie.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Als u van plan bent om uw computer aan het eind van de dag te gebruiken, in totale duisternis of halfdonker, gebruik dan een verlicht toetsenbord zoals dat op de Chromebook 12b-ca0005nf wordt aangeboden.
 De opslag van dit model, 32 GB, is een van de kleinste. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Simpel gezegd is deze Chromebook 12b-ca0005nf niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

De Chromebook 12b-ca0005nf – in een notendop 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Chromebook 12b-ca0005nf teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken