Analyse van HP-17-cb0035nf

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Dus we hebben de HP 17-cb0035nf getest om uit te vinden wat het waard was.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

17-cb0035nf geschikt voor het surfen op het internet ? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze 17-cb0035nf. Deze 17-cb0035nf is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door HP; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 17.3″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Geen aanraakscherm beschikbaar op dit model. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze 17-cb0035nf minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 Toch blijft het een kwaliteitsproduct met een eenvoudig te gebruiken trackpad. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; HP heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
Met een Intel Core i5-9300H-processor biedt HP een reeds verouderde technologie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met slechts 8 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. De kans is groot dat als je besluit om met de 17-cb0035nf te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Uw computer zal beter en langer werken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 512 GB is HP van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 3 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Een lager bereik is schadelijk, omdat de 17-cb0035nf gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

De 17-cb0035nf voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Met deze laptop biedt HP een product gericht op algemeen gebruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze 17-cb0035nf worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 17.3 inch, met een resolutie van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 3.3 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. HP’s 17-cb0035nf is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Voor het geluidsgedeelte is de 17-cb0035nf uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Core i5-9300H processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Aan de toepassingskant heeft HP ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een GeForce GTX 1660Ti, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van HP’s prioriteiten. De 17-cb0035nf biedt u slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze 17-cb0035nf mogelijk niet geschikt. Inderdaad, met 3 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

17-cb0035nf, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze 17-cb0035nf gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar HP niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze 17-cb0035nf. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Het gewicht van 3.3 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Een 17.3-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Deze 17-cb0035nf is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat HP voor deze 17-cb0035nf heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 De Intel Core i5-9300H-processor is inferieur aan andere concurrerende producten. Het resultaat is minder autonomie. Bovendien geven deze cijfers een schatting van HP weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 3 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Uitgerust met een compact 17.3-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 De fabrikant heeft zeker besloten tot dit model om de productiekosten te beperken, en zo de Bluetooth-functionaliteit te verwijderen; jammer als we weten dat het delen tussen apparaten (telefoons of luidsprekers) handig is met deze technologie.
 Ten slotte levert HP met de 17-cb0035nf een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

17-cb0035nf voor audio- of videobewerking? 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat HP-technici voor deze 17-cb0035nf hebben bedacht. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Core i5-9300H-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 512 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (3 uur). Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de 17-cb0035nf het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

De 17-cb0035nf – het juiste model om op te spelen? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Met deze 17-cb0035nf zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. Het is duidelijk dat HP hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 512 GB.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 3.3 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 3 beschikbare uren.
 Uiteindelijk raden we deze 17-cb0035nf niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

17-cb0035nf, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Deze 17-cb0035nf is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 HP heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is uitgerust met Windows 10.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. Men zou meer verwachten van HP in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 3.3 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Een andere interessante functie op deze 17-cb0035nf is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 De opslag van dit model, 512 GB, is een van de kleinste. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Simpel gezegd is deze 17-cb0035nf niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

17-cb0035nf, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Deze 17-cb0035nf zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken