Analyse van HoMei-HM7S7-32GB-1T

Om te beginnen

Is de HM7S7-32GB-1T voor jou? Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

HM7S7-32GB-1T compatibel met internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de HM7S7-32GB-1T lijkt de oplossing te zijn. HoMei is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 15.6 inch formaat. Zelfs als het model niet is uitgerust met een aanraakscherm, is het toch gemakkelijk te gebruiken. Jammer, want als je deze HM7S7-32GB-1T op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. HoMei is ons immers gewend geraakt aan het ontwerpen van kwaliteitsproducten, net als dit model, die u nog lang van dienst zullen zijn.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i7-7700HQ. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 32 GB RAM, is deze HM7S7-32GB-1T een eerlijke. De kans is groot dat als je besluit om met de HM7S7-32GB-1T te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 1000 GB is HoMei van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 De HM7S7-32GB-1T kan 7 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Een lager bereik is schadelijk, omdat de HM7S7-32GB-1T gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Is HM7S7-32GB-1T goed voor het bekijken van video’s? 

Met deze laptop biedt HoMei een product gericht op algemeen gebruik. Deze HM7S7-32GB-1T is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Met een klein 15.6-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 2.5 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze HM7S7-32GB-1T krijgt. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Aan de geluidskant heeft de HM7S7-32GB-1T goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i7-7700HQ-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Aan de toepassingskant heeft HoMei ervoor gekozen om het u te laten doen. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10 Professionnel waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti, die met 32 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van HoMei’s prioriteiten. De HM7S7-32GB-1T biedt u slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze HM7S7-32GB-1T mogelijk niet geschikt. Dat is slechts 7 uur levensduur van de batterij die je hebt. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

De HM7S7-32GB-1T voor gebruik in de rijmodus 

Deze HM7S7-32GB-1T is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar HoMei niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze HM7S7-32GB-1T. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 2.5 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 15.6-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze HM7S7-32GB-1T. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat HoMei voor deze HM7S7-32GB-1T heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Met de installatie van de Intel Core i7-7700HQ-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Houd er rekening mee dat HoMei, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze HM7S7-32GB-1T. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 7 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 1000 GB SSD harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Als gevolg daarvan was HoMei in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Ten slotte levert HoMei met de HM7S7-32GB-1T een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De HM7S7-32GB-1T voor audio- of videobewerking 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat HoMei-technici voor deze HM7S7-32GB-1T hebben bedacht. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i7-7700HQ, die bijna verouderd is. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft HoMei de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. De HM7S7-32GB-1T maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 1000 GB. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (7 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Op dit punt had HoMei het veel beter kunnen doen.
 Het is duidelijk dat deze HM7S7-32GB-1T niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

De HM7S7-32GB-1T voor online of lokale games 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze HM7S7-32GB-1T niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van HoMei werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 1000 GB.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 2.5 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Een van de laagste batterijduur van 7 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Uiteindelijk raden we deze HM7S7-32GB-1T niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

HM7S7-32GB-1T, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan HoMei een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Dit is Windows 10 Professionnel, de nieuwste generatie.
 Deze HM7S7-32GB-1T is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model weegt 2.5 kg, wat het beste is op dit moment.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 Een andere interessante functie op deze HM7S7-32GB-1T is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 De opslag van dit model, 1000 GB, is een van de kleinste. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Simpel gezegd is deze HM7S7-32GB-1T niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Tot slot, de HM7S7-32GB-1T… 

Deze HM7S7-32GB-1T zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken