Analyse van Gigabyte-Aero 15-W9-7FR0250P

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Aero 15-W9-7FR0250P, genoeg voor internetgebruik? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze Aero 15-W9-7FR0250P. Een goedkope computer zoals de Aero 15-W9-7FR0250P lijkt de oplossing te zijn. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Gigabyte; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 15.6″ scherm maakt dit model overal draagbaar. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze Aero 15-W9-7FR0250P minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 De gebruikte materialen voor het scherm, toetsenbord en touchpad lijken nog steeds van goede kwaliteit te zijn. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; Gigabyte heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
Met een Intel Core i7 8750H-processor biedt Gigabyte een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met slechts 512 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Uw computer zal beter en langer werken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 512 giga. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 7 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

Is Aero 15-W9-7FR0250P goed voor het bekijken van video’s? 

Gigabyte presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Aero 15-W9-7FR0250P worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 15.6 inch, met een resolutie van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 2 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Gigabyte’s Aero 15-W9-7FR0250P is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Aan de geluidskant heeft de Aero 15-W9-7FR0250P goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i7 8750H-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Gigabyte heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Dit is een Windows 10 Professionnel die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Met de hoogwaardige NVIDIA GeForce RTX 2060 grafische kaart en 512 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Gigabyte heeft geen prioriteit gegeven aan connectiviteit op deze laptop. Omdat de Aero 15-W9-7FR0250P slechts 5 poorten heeft. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de Aero 15-W9-7FR0250P niet erg geschikt. Met slechts 7 van de autonomie, heb je weinig tijd. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

De Aero 15-W9-7FR0250P – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Deze Aero 15-W9-7FR0250P is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Gigabyte niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Aero 15-W9-7FR0250P. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Met een gewicht van 2 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 15.6-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze Aero 15-W9-7FR0250P. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat Gigabyte voor deze Aero 15-W9-7FR0250P heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Hier is deze laptop niet erg krachtig vanwege zijn Intel Core i7 8750H processor; hij is inferieur aan de concurrentie, en hij is niet erg goed in termen van energieverbruik.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Gigabyte weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 7 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 512 GB SSD harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Als gevolg daarvan was Gigabyte in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 15.6 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze testen bleek dat deze Aero 15-W9-7FR0250P niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

De Aero 15-W9-7FR0250P – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Deze Aero 15-W9-7FR0250P is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Core i7 8750H-processor het beste kan. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Gigabyte de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. De Aero 15-W9-7FR0250P maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 512 GB. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Met 7 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Op dit punt had Gigabyte het veel beter kunnen doen.
 Aan de aansluitzijde is de Aero 15-W9-7FR0250P voorzien van USB 3 technologie. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze Aero 15-W9-7FR0250P stelt een nogal basaal gebruik voor. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

De Aero 15-W9-7FR0250P – het juiste model om op te spelen? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Met deze Aero 15-W9-7FR0250P zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Voor de meeste spellen zal dit model geschikt zijn voor de spelmodus. Een goed compromis dat de keuze van dit model rechtvaardigt.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 512 GB ligt deze Aero 15-W9-7FR0250P onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 2 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Een van de laagste batterijduur van 7 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Aero 15-W9-7FR0250P een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

Aero 15-W9-7FR0250P voor kantoorautomatisering? 

Deze Aero 15-W9-7FR0250P is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is de laatste versie van Windows 10 Professionnel die er op draait.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model weegt 2 kg, wat het beste is op dit moment.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Als u van plan bent om uw computer aan het eind van de dag te gebruiken, in totale duisternis of halfdonker, gebruik dan een verlicht toetsenbord zoals dat op de Aero 15-W9-7FR0250P wordt aangeboden.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 512 GB. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Aero 15-W9-7FR0250P minder interessant is dan zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Kortom, de Aero 15-W9-7FR0250P, de juiste keuze? 

Deze Aero 15-W9-7FR0250P zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken