Analyse van Dell-Inspiron G5 15-5590

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. We hebben deze Inspiron G5 15-5590 getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

Inspiron G5 15-5590, genoeg voor internetgebruik? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Deze Inspiron G5 15-5590 is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Dell; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 15.6″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Zelfs als het model niet is uitgerust met een aanraakscherm, is het toch gemakkelijk te gebruiken. Jammer, want als je deze Inspiron G5 15-5590 op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; Dell besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
De fabrikant biedt een Intel Core i7-9750H processor aan; een mid-range oriëntatie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Met slechts 16 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 1256 giga. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Tot slot is de 8 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Inspiron G5 15-5590 gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

De Inspiron G5 15-5590 voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Dell presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Inspiron G5 15-5590 te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Dit kleine model is uitgerust met een 15.6″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 2.84 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Inspiron G5 15-5590 krijgt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Inspiron G5 15-5590 geïntegreerd. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i7-9750H-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Dell heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Windows 10 Famille waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een NVIDIA GeForce GTX 1660Ti, die met 16 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Dell heeft geen prioriteit gegeven aan connectiviteit op deze laptop. De Inspiron G5 15-5590 biedt u slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Met zijn 8 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

De Inspiron G5 15-5590 voor gebruik in de rijmodus 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Inspiron G5 15-5590 gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar Dell niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Inspiron G5 15-5590. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Het gewicht van 2.84 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 15.6-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze Inspiron G5 15-5590 geen aanraakscherm. Als je het alleen met de muis doet, vergeet het dan niet in de tas. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Het toetsenbord van de Inspiron G5 15-5590 is voorzien van achtergrondverlichting. Na een tijdje te hebben gestampt, kunnen we zeggen dat het van goede kwaliteit is.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Met de installatie van de Intel Core i7-9750H-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 8 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 
Voor een snellere opstart en berekening, en opslag, heeft deze laptop 2 harde schijven; een type SSD, samen met een andere standaard, van 1256 GB in totaal. Het belangrijkste voordeel van deze diskmix is dat de SSD minder bewegende delen bevat, en sneller is, en dat de standaard disk meer opnamefasen mogelijk maakt. Dit vermindert het geluid dat wordt veroorzaakt door de beweging van de lees/schrijfkoppen van de standaardschijf en behoudt de opslagcapaciteit. Als je nog steeds geen ruimte hebt, hoef je alleen maar een externe schijf te kopen.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Vanwege al deze elementen wordt deze Inspiron G5 15-5590 niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

Inspiron G5 15-5590 voor audio- of videobewerking? 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat Dell-technici voor deze Inspiron G5 15-5590 hebben bedacht. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. Dell heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Core i7-9750H-processor het beste kan. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Dit model heeft zowel een SSD-schijf voor snel opstarten, als een conventionele schijf voor back-up. De opslaggrootte van 1256 GB behoort tot de beste in de markt in dit productassortiment. Het is een van de beste op de markt op dit moment. U hoeft zich geen zorgen te maken over de opslagruimte voor uw audio- en videocreaties. En indien nodig kunt u via de USB-poort bestanden met hoge snelheid overbrengen naar externe schijven.
 Met 8 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Op dit punt had Dell het veel beter kunnen doen.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Inspiron G5 15-5590 het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 U zult het begrepen hebben, deze Inspiron G5 15-5590 stelt een nogal basaal gebruik voor. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

Inspiron G5 15-5590 voor videospelletjes? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Onze tests hebben aangetoond dat deze Inspiron G5 15-5590 niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van Dell werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Aangezien Dell dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
De 1256 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 2.84 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Een van de laagste batterijduur van 8 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Inspiron G5 15-5590 een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Inspiron G5 15-5590 aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Deze Inspiron G5 15-5590 is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Dell heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Dit is Windows 10 Famille, de nieuwste generatie.
 Deze Inspiron G5 15-5590 is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van Dell in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model weegt 2.84 kg, wat het beste is op dit moment.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Een andere interessante functie op deze Inspiron G5 15-5590 is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 Met slechts 1256 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Inspiron G5 15-5590 snel kan worden gevuld.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Inspiron G5 15-5590 minder interessant is dan zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Inspiron G5 15-5590, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Inspiron G5 15-5590 teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken