Analyse van Dell-Inspiron G3 17-3779

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Dell Inspiron G3 17-3779 getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. Prijs en type technologie alleen rechtvaardigen niet de keuze van een model. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Inspiron G3 17-3779 geschikt voor het surfen op het internet ? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze Inspiron G3 17-3779. Met deze Inspiron G3 17-3779 wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Dell; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Met een grootte van 17.3 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Jammer, want als je deze Inspiron G3 17-3779 op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; Dell besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel core i5 3,90 GHz. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Met slechts 8 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 256 giga. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 De Inspiron G3 17-3779 kan 7 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Inspiron G3 17-3779 gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Is Inspiron G3 17-3779 goed voor het bekijken van video’s? 

Dell presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Deze Inspiron G3 17-3779 is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 17.3 inch, met een resolutie van 1920×1080. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 2.93 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Aan de geluidskant heeft de Inspiron G3 17-3779 goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel core i5 3,90 GHz-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Aan de toepassingskant heeft Dell ervoor gekozen om het u te laten doen. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is een Windows die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een NVIDIA GeForce GTX 1050, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Dell’s prioriteiten. Omdat de Inspiron G3 17-3779 slechts 5 poorten heeft. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 De Inspiron G3 17-3779 is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Inderdaad, met 7 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

Is Inspiron G3 17-3779 ontworpen voor reizen? 

Deze Inspiron G3 17-3779 is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Met een gewicht van 2.93 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Het 17.3-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze Inspiron G3 17-3779. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Jammer voor de Intel core i5 3,90 GHz-processor die deze computer uitruilt; het is een van de zwakste van het moment en voor alles wat hij te veel energie verbruikt.
 Houd er rekening mee dat Dell, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Inspiron G3 17-3779. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Dell weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 7 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 256 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Als gevolg daarvan was Dell in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Inspiron G3 17-3779 de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Het 17.3-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De Inspiron G3 17-3779 heeft slechts 5 aansluitingen. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Ten slotte levert Dell met de Inspiron G3 17-3779 een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De Inspiron G3 17-3779 voor audio- of videobewerking 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Dell ontwerpers. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel core i5 3,90 GHz, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Inspiron G3 17-3779 maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 256 GB. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (7 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Op dit punt had Dell het veel beter kunnen doen.
 Aan de aansluitzijde is de Inspiron G3 17-3779 voorzien van USB 3 technologie. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze Inspiron G3 17-3779 stelt een nogal basaal gebruik voor. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

De Inspiron G3 17-3779 – het juiste model om op te spelen? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze Inspiron G3 17-3779, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De technische keuzes van Dell werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Onze tests hebben aangetoond dat Dell niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 256 GB.
 De Wi-Fi-technologie van dit model heeft wifi met een 5GHz-band, wat het online gamen gemakkelijker maakt. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.93 kg.
 Een van de laagste batterijduur van 7 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Inspiron G3 17-3779. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Inspiron G3 17-3779 voor kantoorautomatisering 

Deze Inspiron G3 17-3779 is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Het is uitgerust met Windows.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een bijna vedergewicht van 2.93 kg.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Met slechts 256 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Inspiron G3 17-3779 snel kan worden gevuld.
 Kortom, de Inspiron G3 17-3779 is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Hoe zit het met Inspiron G3 17-3779? 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Inspiron G3 17-3779 teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken