Analyse van Dell-Inspiron 17-7791 Ultrabook

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Dell Inspiron 17-7791 Ultrabook getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben deze Inspiron 17-7791 Ultrabook getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

Inspiron 17-7791 Ultrabook, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze Inspiron 17-7791 Ultrabook. Deze Inspiron 17-7791 Ultrabook is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. De materialen die Dell gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Met een grootte van 17.3 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. Voor alle gebruikers die het gebruik van de muis (met of zonder draden) niet op prijs stellen, wordt de Inspiron 17-7791 Ultrabook standaard geleverd met een aanraakscherm. Het totale ontwerp is van kwaliteit en is gemaakt om lang mee te gaan, een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. De ingenieurs van Dell hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
Met een Intel Core i7-10510U-processor biedt Dell een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met slechts 16 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 512 giga. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 7 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

Inspiron 17-7791 Ultrabook, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Met deze laptop biedt Dell een product gericht op algemeen gebruik. Deze Inspiron 17-7791 Ultrabook is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 17.3 inch, met een resolutie van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 2.5 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Deze Inspiron 17-7791 Ultrabook is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Voor het geluidsgedeelte is de Inspiron 17-7791 Ultrabook uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Core i7-10510U processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Dell heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Windows 10 Famille waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Uitgerust met een NVIDIA GeForce MX250 grafische kaart, en met 16GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Inderdaad, deze Inspiron 17-7791 Ultrabook heeft slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 De Inspiron 17-7791 Ultrabook is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Inderdaad, met 7 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

De Inspiron 17-7791 Ultrabook – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Inspiron 17-7791 Ultrabook niet bedoeld is voor reizen. Dat lijkt niet Dell’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Met een gewicht van 2.5 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 17.3-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Houd er rekening mee dat het scherm van deze Inspiron 17-7791 Ultrabook aanraakgevoelig is, zodat u de muis niet hoeft te gebruiken. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Het stroomverbruik van de Intel Core i7-10510U processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Het resultaat is minder autonomie. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Dell weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Met 7 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 
Dit model verkleint het risico op breuk bij het reizen met een besturingssysteem dat op een SSD is geïnstalleerd, en opslag op een standaard HD, en biedt in totaal 512 GB aan ruimte. Het belangrijkste voordeel van deze diskmix is dat de SSD minder bewegende delen bevat, en sneller is, en dat de standaard disk meer opnamefasen mogelijk maakt. Door het ontbreken van mechanische bewegende delen op het OS en het opstartgedeelte, is er minder kans op brosheid en hitte die de laptop kan doen falen. En als u nog meer opslagruimte nodig hebt, moet u een externe schijf toevoegen of een privécloudabonnement afsluiten.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Het 17.3-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De Inspiron 17-7791 Ultrabook heeft slechts 5 aansluitingen. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze testen bleek dat deze Inspiron 17-7791 Ultrabook niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

De Inspiron 17-7791 Ultrabook – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Dell ontwerpers. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. Dell heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Core i7-10510U-processor het beste kan. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Waardevol flash-geheugen via de SSD voor een snelle programma-uitvoering en een standaard schijf voor het opslaan van persoonlijke gegevens. De opslaggrootte van 512 GB behoort tot de beste in de markt in dit productassortiment. Het is een van de beste op de markt op dit moment. Zelfs als een paar minuten persoonlijke video veel ruimte in beslag neemt, hoeft u zich op deze computer geen zorgen te maken. In extreme gevallen kunt u altijd een externe harde schijf toevoegen aan een van de USB-poorten.
 Met 7 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Op dit punt had Dell het veel beter kunnen doen.
 Aan de aansluitzijde is de Inspiron 17-7791 Ultrabook voorzien van USB 3 technologie. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

Inspiron 17-7791 Ultrabook voor videospelletjes? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze Inspiron 17-7791 Ultrabook niet is ontworpen voor videogames. Het is duidelijk dat Dell hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Aangezien Dell dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 512 GB ligt deze Inspiron 17-7791 Ultrabook onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.5 kg.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 7 beschikbare uren.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Inspiron 17-7791 Ultrabook. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

Inspiron 17-7791 Ultrabook voor kantoorautomatisering? 

Deze Inspiron 17-7791 Ultrabook is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is de laatste versie van Windows 10 Famille die er op draait.
 Deze Inspiron 17-7791 Ultrabook is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Een bijna vedergewicht van 2.5 kg.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 De opslag van dit model, 512 GB, is een van de kleinste. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Inspiron 17-7791 Ultrabook snel kan worden gevuld.
 Kortom, de Inspiron 17-7791 Ultrabook is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

De Inspiron 17-7791 Ultrabook ter afsluiting 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Inspiron 17-7791 Ultrabook teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken