Analyse van Dell-i7790-7784GRY-PFR

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Dell i7790-7784GRY-PFR getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. Uw computer zal niet beperkt zijn tot technische specificaties, dus we hebben een testplan gebouwd volgens het gebruik dat u ervan zult maken. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

i7790-7784GRY-PFR, genoeg voor internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de i7790-7784GRY-PFR lijkt de oplossing te zijn. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Dell; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 17.3 inch formaat. Zelfs als het model niet is uitgerust met een aanraakscherm, is het toch gemakkelijk te gebruiken. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze i7790-7784GRY-PFR minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 De gebruikte materialen voor het scherm, toetsenbord en touchpad lijken nog steeds van goede kwaliteit te zijn. Dell is ons immers gewend geraakt aan het ontwerpen van kwaliteitsproducten, net als dit model, die u nog lang van dienst zullen zijn.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i7-9750. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 16 GB geheugen heeft. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 512 GB is Dell van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 De i7790-7784GRY-PFR kan 8 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

De i7790-7784GRY-PFR – het juiste model voor streaming en video’s? 

Dell presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze i7790-7784GRY-PFR worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 17.3 inch, met een resolutie van 1920×1080. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 3.27 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Voor het geluidsgedeelte is de i7790-7784GRY-PFR uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i7-9750-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Dell er geen geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Het is een Windows 10 Famille waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een NVIDIA GeForce grafische kaart, en met 16GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Dell’s prioriteiten. De i7790-7784GRY-PFR biedt u slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 De i7790-7784GRY-PFR is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Dat is slechts 8 uur levensduur van de batterij die je hebt. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

i7790-7784GRY-PFR compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze i7790-7784GRY-PFR niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Dell niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze i7790-7784GRY-PFR. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Met een 17.3-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze i7790-7784GRY-PFR geen aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Het verlichte toetsenbord van deze i7790-7784GRY-PFR is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. U zult het gebruik moeten beperken als de zon te fel is.
 De Intel Core i7-9750-processor is inferieur aan andere concurrerende producten. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 8 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 
Dit model verkleint het risico op breuk bij het reizen met een besturingssysteem dat op een SSD is geïnstalleerd, en opslag op een standaard HD, en biedt in totaal 512 GB aan ruimte. Het belangrijkste voordeel van deze diskmix is dat de SSD minder bewegende delen bevat, en sneller is, en dat de standaard disk meer opnamefasen mogelijk maakt. Door het ontbreken van mechanische bewegende delen op het OS en het opstartgedeelte, is er minder kans op brosheid en hitte die de laptop kan doen falen. Voor wie meer ruimte wil, heeft dan de optie van een cloud-account.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 17.3 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De i7790-7784GRY-PFR heeft slechts 5 aansluitingen. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Vanwege al deze elementen wordt deze i7790-7784GRY-PFR niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De i7790-7784GRY-PFR – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Deze i7790-7784GRY-PFR is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Core i7-9750-processor het beste kan. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Waardevol flash-geheugen via de SSD voor een snelle programma-uitvoering en een standaard schijf voor het opslaan van persoonlijke gegevens. Dit model biedt u het beste van alle mogelijkheden met 512 GB aan opslagruimte. Het is een van de beste modellen op dit punt. Indien u een extra externe opslagschijf nodig heeft, geen probleem met een verbinding met externe media. In extreme gevallen kunt u altijd een externe harde schijf toevoegen aan een van de USB-poorten.
 Met 8 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Misschien is het volgende model beter af.
 Als het gaat om usb-poortoplossingen, heeft Dell ervoor gekozen om geld te besparen door geen usb 3 te installeren. Het impliceert een meer gelogde tijd wanneer u besluit om uw bestanden naar een externe schijf over te brengen.
 Het is duidelijk dat deze i7790-7784GRY-PFR niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

i7790-7784GRY-PFR, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze i7790-7784GRY-PFR, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De technische keuzes van Dell werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 512 GB ligt deze i7790-7784GRY-PFR onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 3.27 kg.
 Een van de laagste batterijduur van 8 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze i7790-7784GRY-PFR een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De i7790-7784GRY-PFR aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Dell een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Dell heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. In dit geval is het Windows 10 Famille.
 Deze i7790-7784GRY-PFR is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Een bijna vedergewicht van 3.27 kg.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 Geen anti-reflectie behandeling op deze i7790-7784GRY-PFR. Het testen van de lamp naast het scherm kan de kwaliteit van het werk in het kantoorgebruik beïnvloeden. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze i7790-7784GRY-PFR op prijs stellen.
 Met slechts 512 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Kortom, de i7790-7784GRY-PFR is een gemiddelde keuze. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Tot slot, de i7790-7784GRY-PFR… 

De conclusie van de test op deze i7790-7784GRY-PFR is dat deze bijna overal onder de andere ligt. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken