Analyse van Dell-AlienWare M15

Om te beginnen

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

AlienWare M15 compatibel met internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de AlienWare M15 lijkt de oplossing te zijn. De materialen die Dell gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Met een grootte van 15.6 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. Dit model is op de ouderwetse manier ontworpen, zonder aanraakscherm. Jammer, want als je deze AlienWare M15 op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; Dell heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
Met een Intel Core i7-8750H-processor biedt Dell een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 16 GB geheugen heeft. De kans is groot dat als je besluit om met de AlienWare M15 te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 1256 giga. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 3 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

De AlienWare M15 voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Met deze laptop biedt Dell een product gericht op algemeen gebruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de AlienWare M15 te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 15.6 inch, met een resolutie van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 2.2 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze AlienWare M15 krijgt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze AlienWare M15 geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Core i7-8750H processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Dell er geen geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Dit is een Windows 10 Famille die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Met de hoogwaardige NVIDIA GeForce RTX 2060 grafische kaart en 16 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Dell’s prioriteiten. De AlienWare M15 biedt u slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de AlienWare M15 niet erg geschikt. Met zijn 3 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

De AlienWare M15 – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze AlienWare M15 gemakkelijk mee te nemen is. Dat lijkt niet Dell’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Het gewicht van 2.2 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Een 15.6-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze AlienWare M15 geen aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Het verlichte toetsenbord van deze AlienWare M15 is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 De Intel Core i7-8750H-processor is inferieur aan andere concurrerende producten. Het resultaat is minder autonomie. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 3 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 
Voor een snellere opstart en berekening, en opslag, heeft deze laptop 2 harde schijven; een type SSD, samen met een andere standaard, van 1256 GB in totaal. De SSD voor snelheid en lichtheid, en de standaard schijf voor het opslaan van persoonlijke gegevens (foto’s, muziek en uw filmcollectie). Door het ontbreken van mechanische bewegende delen op het OS en het opstartgedeelte, is er minder kans op brosheid en hitte die de laptop kan doen falen. Voor wie meer ruimte wil, heeft dan de optie van een cloud-account.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Uitgerust met een compact 15.6-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Ten slotte levert Dell met de AlienWare M15 een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

AlienWare M15 voor audio- of videobewerking? 

Deze AlienWare M15 is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. Dell heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel Core i7-8750H-processor. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Met dubbele technologie, met een standaard harde schijf en een SSD, bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Dit model biedt u het beste van alle mogelijkheden met 1256 GB aan opslagruimte. Het is een van de beste modellen op dit punt. Indien u een extra externe opslagschijf nodig heeft, geen probleem met een verbinding met externe media. In extreme gevallen heeft u nog steeds de oplossing van externe opslag via usb-poorten.
 De autonomie van deze AlienWare M15 is 3 uur bij normaal gebruik; Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Op dit punt had Dell het veel beter kunnen doen.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze AlienWare M15 heeft een USB3 aansluiting. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze AlienWare M15 stelt een nogal basaal gebruik voor. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

De AlienWare M15 voor online of lokale games 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Onze tests hebben aangetoond dat deze AlienWare M15 niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van Dell werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Onze tests hebben aangetoond dat Dell niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Met 1256 GB ligt deze AlienWare M15 onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.2 kg.
 Voor de autonomie, 3 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Uiteindelijk raden we deze AlienWare M15 niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

AlienWare M15 voor kantoorautomatisering? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Dit is Windows 10 Famille, de nieuwste generatie.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model weegt 2.2 kg, wat het beste is op dit moment.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 Een andere interessante functie op deze AlienWare M15 is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 Met slechts 1256 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de AlienWare M15 snel kan worden gevuld.
 Kortom, de AlienWare M15 is een gemiddelde keuze. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Tot slot, de AlienWare M15… 

De conclusie van de test op deze AlienWare M15 is dat deze bijna overal onder de andere ligt. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken