Analyse van Chuwi-LapBook Pro

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Chuwi-assortiment hebben we de LapBook Pro getest. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Van basisgebruik (het web, en e-mail) tot online games met krachtige machines.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

LapBook Pro, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze LapBook Pro wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. De materialen die Chuwi gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 14.1 inch formaat. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Het is niet verplicht, maar het is wel een interessante technologie; helaas is deze LapBook Pro er niet mee uitgerust.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Chuwi is ons immers gewend geraakt aan het ontwerpen van kwaliteitsproducten, net als dit model, die u nog lang van dienst zullen zijn.
 
Met een Intel Gemini Lake 2.20 GHz-processor biedt Chuwi een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Met slechts 8 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. De kans is groot dat als je besluit om met de LapBook Pro te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 256 giga. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 De LapBook Pro kan 8 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Een lager bereik is schadelijk, omdat de LapBook Pro gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

LapBook Pro, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Chuwi heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de LapBook Pro te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Met een klein 14.1-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.5 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Deze LapBook Pro is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Voor het geluidsgedeelte is de LapBook Pro uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Gemini Lake 2.20 GHz processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Chuwi heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Dit is een Windows die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Met de hoogwaardige Intel® UHD Graphics 600 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de LapBook Pro slechts 5 poorten heeft. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Met slechts 8 van de autonomie, heb je weinig tijd. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

De LapBook Pro voor gebruik in de rijmodus 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze LapBook Pro niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Chuwi niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze LapBook Pro. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Een 14.1-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Deze LapBook Pro is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Jammer voor de Intel Gemini Lake 2.20 GHz-processor die deze computer uitruilt; het is een van de zwakste van het moment en voor alles wat hij te veel energie verbruikt.
 Het resultaat is minder autonomie. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Chuwi weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 8 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 256 GB SSD harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 14.1-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Ten slotte levert Chuwi met de LapBook Pro een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De LapBook Pro voor audio- of videobewerking 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Chuwi ontwerpers. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Gemini Lake 2.20 GHz-processor het beste kan. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Chuwi de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. Hier heb je 256 GB ruimte om alles op te slaan. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Met 8 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Op dit punt had Chuwi het veel beter kunnen doen.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de LapBook Pro het USB3-formaat. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze LapBook Pro stelt een nogal basaal gebruik voor. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

De LapBook Pro – het juiste model om op te spelen? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze LapBook Pro, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. Het is duidelijk dat Chuwi hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Met 256 GB ligt deze LapBook Pro onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Voor online gaming heeft deze LapBook Pro een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.5 kg een van de lichtste op de markt.
 Een van de laagste batterijduur van 8 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze LapBook Pro een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

LapBook Pro voor kantoorautomatisering? 

Deze LapBook Pro is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is de laatste versie van Windows die er op draait.
 Deze LapBook Pro is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van Chuwi in deze productlijn.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Een bijna vedergewicht van 1.5 kg.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 Met slechts 256 GB is dit model een van de kleinere modellen. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Kortom, de LapBook Pro is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Kortom, de LapBook Pro, de juiste keuze? 

Deze LapBook Pro zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken