Analyse van ASUS-Zenbook UX534FA-A8094T

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het ASUS-assortiment hebben we de Zenbook UX534FA-A8094T getest. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze ASUS Zenbook UX534FA-A8094T beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Zenbook UX534FA-A8094T compatibel met internetgebruik? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Deze Zenbook UX534FA-A8094T is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door ASUS; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 15.6 inch formaat. Deze laptop is uitgerust met een touchscreen; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze Zenbook UX534FA-A8094T op schoot hebt. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. De ingenieurs van ASUS hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
Met een Intel Core i5-10210U-processor biedt ASUS een reeds verouderde technologie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 8 GB geheugen heeft. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Als u uw vakantiefoto’s ter plaatse wilt hebben, bereikt u binnenkort de grens van 512 GB. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 De Zenbook UX534FA-A8094T kan 10 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Zenbook UX534FA-A8094T gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Zenbook UX534FA-A8094T voor video’s? 

ASUS presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Zenbook UX534FA-A8094T worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Dit kleine model is uitgerust met een 15.6″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.38 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Zenbook UX534FA-A8094T geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Core i5-10210U-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Aan de toepassingskant heeft ASUS ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Met de hoogwaardige Intel UHD 620 Graphics grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Inderdaad, deze Zenbook UX534FA-A8094T heeft slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 De Zenbook UX534FA-A8094T is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Met slechts 10 van de autonomie, heb je weinig tijd. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

Is Zenbook UX534FA-A8094T ontworpen voor reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Zenbook UX534FA-A8094T gemakkelijk mee te nemen is. Daar komen we tenminste a priori achter. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in deze categorie. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 15.6-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Deze Zenbook UX534FA-A8094T is praktisch met zijn aanraakscherm dat je bevrijdt van de muis. Altijd handig, de bedieningsmodus is net zo eenvoudig als op uw smartphone. De nauwkeurigheid van de touchdown voor de navigatie is zonder probleem.
 Het stroomverbruik van de Intel Core i5-10210U processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Houd er rekening mee dat ASUS, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Zenbook UX534FA-A8094T. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 10 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 512 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Als gevolg daarvan was ASUS in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Zenbook UX534FA-A8094T de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze Zenbook UX534FA-A8094T niet op vakantie mee te nemen.
 

Zenbook UX534FA-A8094T, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door ASUS ontwerpers. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. ASUS heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i5-10210U, die bijna verouderd is. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Zenbook UX534FA-A8094T heeft er slechts één, met een totaal van 512GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 De autonomie van deze Zenbook UX534FA-A8094T is 10 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Misschien is het volgende model beter af.
 Aan de aansluitzijde is de Zenbook UX534FA-A8094T voorzien van USB 3 technologie. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 U zult het begrepen hebben, deze Zenbook UX534FA-A8094T stelt een nogal basaal gebruik voor. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

Zenbook UX534FA-A8094T voor videospelletjes? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Onze tests hebben aangetoond dat deze Zenbook UX534FA-A8094T niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van ASUS werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 512 GB ligt deze Zenbook UX534FA-A8094T onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.38 kg.
 Een van de laagste batterijduur van 10 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Zenbook UX534FA-A8094T een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Zenbook UX534FA-A8094T aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Deze Zenbook UX534FA-A8094T is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 ASUS heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Deze Zenbook UX534FA-A8094T is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model weegt 1.38 kg, wat het beste is op dit moment.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 De opslag van dit model, 512 GB, is een van de kleinste. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Zenbook UX534FA-A8094T snel kan worden gevuld.
 Simpel gezegd is deze Zenbook UX534FA-A8094T niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

De Zenbook UX534FA-A8094T ter afsluiting 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Zenbook UX534FA-A8094T teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken