Analyse van Asus-Zenbook UX481FA-BM011T

Om te beginnen

Is de Zenbook UX481FA-BM011T voor jou? Prijs en type technologie alleen rechtvaardigen niet de keuze van een model. Dus we hebben de Asus Zenbook UX481FA-BM011T getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dit artikel is daarom uitgesplitst in gebruik; Wat is het doel van dit model?
 

Zenbook UX481FA-BM011T, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Deze Zenbook UX481FA-BM011T is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Asus; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Met een grootte van 14 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. Deze Zenbook UX481FA-BM011T wordt standaard geleverd met een aanraakscherm; een extra bonus als je niet gewend bent aan het gebruik van een muis of geen ruimte beschikbaar hebt. Het totale ontwerp is van kwaliteit en is gemaakt om lang mee te gaan, een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. In de wetenschap dat de zichtbare delen over het algemeen minder belangrijk zijn dan de interne onderdelen van de computer, kan men raden dat Asus grote zorg heeft besteed aan het algemene ontwerp van dit model.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i7-10510U. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 16 GB geheugen heeft. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 512 GB is Asus van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 8 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Met andere woorden, u zult deze Zenbook UX481FA-BM011T het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

Zenbook UX481FA-BM011T, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Asus heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Zenbook UX481FA-BM011T worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Dit kleine model is uitgerust met een 14″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.5 kg weegt.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Deze Zenbook UX481FA-BM011T is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Zenbook UX481FA-BM011T geïntegreerd. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Core i7-10510U processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Asus er geen geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige Intel HD 620 Graphics grafische kaart en 16 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. De Zenbook UX481FA-BM011T biedt u slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Inderdaad, met 8 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

Zenbook UX481FA-BM011T, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Deze Zenbook UX481FA-BM011T is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Asus niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Zenbook UX481FA-BM011T. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Het gewicht van 1.5 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 14-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Asus heeft besloten om de Zenbook UX481FA-BM011T van een aanraakscherm te voorzien. Altijd handig, de bedieningsmodus is net zo eenvoudig als op uw smartphone. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 Het toetsenbord van de Zenbook UX481FA-BM011T is voorzien van achtergrondverlichting. Bovendien is het goed ontworpen met hoogwaardige materialen.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. De weergave op het scherm is goed. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Jammer voor de Intel Core i7-10510U-processor die deze computer uitruilt; het is een van de zwakste van het moment en voor alles wat hij te veel energie verbruikt.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Asus weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 8 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 512 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 14-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Ten slotte levert Asus met de Zenbook UX481FA-BM011T een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De Zenbook UX481FA-BM011T voor audio- of videobewerking 

Deze Zenbook UX481FA-BM011T is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. Asus heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel Core i7-10510U-processor. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Zenbook UX481FA-BM011T heeft er slechts één, met een totaal van 512GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (8 uur). Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Misschien is het volgende model beter af.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Zenbook UX481FA-BM011T het USB3-formaat. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze Zenbook UX481FA-BM011T stelt een nogal basaal gebruik voor. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

Zenbook UX481FA-BM011T, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze Zenbook UX481FA-BM011T, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Aangezien Asus dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
De 512 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.5 kg een van de lichtste op de markt.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 8 beschikbare uren.
 Uiteindelijk raden we deze Zenbook UX481FA-BM011T niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Zenbook UX481FA-BM011T voor kantoorautomatisering 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Asus zoals gebruikelijk. In dit geval is het Windows 10.
 Deze Zenbook UX481FA-BM011T is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model weegt 1.5 kg, wat het beste is op dit moment.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 Dankzij het matte behandelde schermoppervlak is er bijna geen reflectie van direct zonlicht of lampen in de kantoren. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze Zenbook UX481FA-BM011T op prijs stellen.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 512 GB. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Zenbook UX481FA-BM011T minder interessant is dan zijn concurrenten. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Tot slot, de Zenbook UX481FA-BM011T… 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Zenbook UX481FA-BM011T teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken