Analyse van ASUS-Zenbook UM462DA-AI028T

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Prijs en type technologie alleen rechtvaardigen niet de keuze van een model. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze ASUS Zenbook UM462DA-AI028T beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Zenbook UM462DA-AI028T, genoeg voor internetgebruik? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Deze Zenbook UM462DA-AI028T is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door ASUS; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 14″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Deze laptop is uitgerust met een touchscreen; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze Zenbook UM462DA-AI028T op schoot hebt. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. Zichtbare onderdelen die solide zijn (de schelp, het toetsenbord,…) en interne componenten van bijna de laatste generatie zijn door ASUS met veel aandacht gekozen.
 
De fabrikant biedt een Amd Quad iRNUM r5-3500u processor aan; een mid-range oriëntatie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 8 GB geheugen heeft. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 512 GB is deze Zenbook UM462DA-AI028T een van de kleinste in zijn klasse. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 9 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Zenbook UM462DA-AI028T gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Zenbook UM462DA-AI028T, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Met deze laptop biedt ASUS een product gericht op algemeen gebruik. Deze Zenbook UM462DA-AI028T is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Dit kleine model is uitgerust met een 14″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.6 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Op deze laptop, uitgerust met een Amd Quad iRNUM r5-3500u-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Aan de toepassingskant heeft ASUS ervoor gekozen om het u te laten doen. Er is alleen het besturingssysteem. Dit is een Windows 10 die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Uitgerust met een AMD RadeonTM Vega 8 Graphics grafische kaart, en met 8GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 ASUS heeft geen prioriteit gegeven aan connectiviteit op deze laptop. Inderdaad, deze Zenbook UM462DA-AI028T heeft slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Dat is slechts 9 uur levensduur van de batterij die je hebt. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

Zenbook UM462DA-AI028T compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Zenbook UM462DA-AI028T gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar ASUS niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Zenbook UM462DA-AI028T. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Met een gewicht van 1.6 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in deze categorie. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Een 14-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 ASUS heeft besloten om de Zenbook UM462DA-AI028T van een aanraakscherm te voorzien. Een paar vingerknijpers om in te zoomen, zijwaartse glijbanen om het gebruikscomfort te testen. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 Goed doordacht, het verlichte toetsenbord van de Zenbook UM462DA-AI028T zal handig zijn voor gebruik in het donker. Bovendien zijn de gebruikte materialen van goede kwaliteit.
 Met de installatie van de Amd Quad iRNUM r5-3500u-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Met 9 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 512 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Als gevolg daarvan was ASUS in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Met een 14 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Ten slotte levert ASUS met de Zenbook UM462DA-AI028T een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De Zenbook UM462DA-AI028T voor audio- of videobewerking 

Deze Zenbook UM462DA-AI028T is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Amd Quad iRNUM r5-3500u-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 512 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft ASUS de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Zenbook UM462DA-AI028T maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 512 GB. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Met 9 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Zenbook UM462DA-AI028T het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze Zenbook UM462DA-AI028T stelt een nogal basaal gebruik voor. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

Zenbook UM462DA-AI028T, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Onze tests hebben aangetoond dat deze Zenbook UM462DA-AI028T niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van ASUS werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Aangezien ASUS dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 512 GB.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.6 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Voor de autonomie, 9 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Zenbook UM462DA-AI028T. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Zenbook UM462DA-AI028T voor kantoorautomatisering 

Deze Zenbook UM462DA-AI028T is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos ASUS zoals gebruikelijk. In dit geval is het Windows 10.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Een bijna vedergewicht van 1.6 kg.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze Zenbook UM462DA-AI028T op prijs stellen.
 De opslag van dit model, 512 GB, is een van de kleinste. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Zenbook UM462DA-AI028T minder interessant is dan zijn concurrenten. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Hoe zit het met Zenbook UM462DA-AI028T? 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Zenbook UM462DA-AI028T teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken