Analyse van ASUS-Zenbook UM431DA-AM077T

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het ASUS-assortiment hebben we de Zenbook UM431DA-AM077T getest. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Van basisgebruik (het web, en e-mail) tot online games met krachtige machines.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

Zenbook UM431DA-AM077T, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Een goedkope computer zoals de Zenbook UM431DA-AM077T lijkt de oplossing te zijn. De materialen die ASUS gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 14″ scherm maakt dit model overal draagbaar. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Jammer, want als je deze Zenbook UM431DA-AM077T op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 Toch blijft het een kwaliteitsproduct met een eenvoudig te gebruiken trackpad. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; ASUS besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
Met een AMD Ryzen R7-3500U-processor biedt ASUS een reeds verouderde technologie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 8 GB RAM, is deze Zenbook UM431DA-AM077T een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 512 GB is ASUS van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 7 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Zenbook UM431DA-AM077T gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Is Zenbook UM431DA-AM077T goed voor het bekijken van video’s? 

ASUS heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Zenbook UM431DA-AM077T te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 14 inch, met een resolutie van 1920×1080. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.25 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Aan de geluidskant heeft de Zenbook UM431DA-AM077T goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de AMD Ryzen R7-3500U processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want ASUS heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Windows 10 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Met de hoogwaardige AMD Radeon RX Vega 10 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van ASUS’s prioriteiten. Inderdaad, deze Zenbook UM431DA-AM077T heeft slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de Zenbook UM431DA-AM077T niet erg geschikt. Met zijn 7 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Zenbook UM431DA-AM077T compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Zenbook UM431DA-AM077T gemakkelijk mee te nemen is. Daar komen we tenminste a priori achter. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Het gewicht van 1.25 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 14-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze Zenbook UM431DA-AM077T. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 De AMD Ryzen R7-3500U-processor is inferieur aan andere concurrerende producten. Houd er rekening mee dat ASUS, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Zenbook UM431DA-AM077T. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 7 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 512 GB SSD-harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Met een 14 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Ten slotte levert ASUS met de Zenbook UM431DA-AM077T een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

De Zenbook UM431DA-AM077T voor audio- of videobewerking 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat ASUS-technici voor deze Zenbook UM431DA-AM077T hebben bedacht. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. ASUS heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de AMD Ryzen R7-3500U-processor. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Zenbook UM431DA-AM077T heeft er slechts één, met een totaal van 512GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 De autonomie van deze Zenbook UM431DA-AM077T is 7 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Op dit punt had ASUS het veel beter kunnen doen.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Zenbook UM431DA-AM077T het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

Zenbook UM431DA-AM077T, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Onze tests hebben aangetoond dat deze Zenbook UM431DA-AM077T niet is ontworpen voor videogames. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Onze tests hebben aangetoond dat ASUS niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
De 512 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.25 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Een van de laagste batterijduur van 7 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Zenbook UM431DA-AM077T een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

Zenbook UM431DA-AM077T, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is de laatste versie van Windows 10 die er op draait.
 Deze Zenbook UM431DA-AM077T is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van ASUS in deze productlijn.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model weegt 1.25 kg, wat het beste is op dit moment.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 De opslag van dit model, 512 GB, is een van de kleinste. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Simpel gezegd is deze Zenbook UM431DA-AM077T niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Tot slot, de Zenbook UM431DA-AM077T… 

Deze Zenbook UM431DA-AM077T zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken