Analyse van Asus-Vivobook E402YA

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Dus we hebben de Asus Vivobook E402YA getest om uit te vinden wat het waard was.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Vivobook E402YA voor het surfen op het internet ? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze Vivobook E402YA. Deze Vivobook E402YA is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. Asus is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Een middelgroot scherm van 14 inch dat u in een computertas kunt steken en onderweg mee kunt nemen. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Jammer, want als je deze Vivobook E402YA op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 Toch blijft het een kwaliteitsproduct met een eenvoudig te gebruiken trackpad. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; Asus besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Amd Dual Core E2-7015. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. De kans is groot dat als je besluit om met de Vivobook E402YA te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Als u uw vakantiefoto’s ter plaatse wilt hebben, bereikt u binnenkort de grens van 64 GB. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 5 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Een lager bereik is schadelijk, omdat de Vivobook E402YA gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Is Vivobook E402YA goed voor het bekijken van video’s? 

Met deze laptop biedt Asus een product gericht op algemeen gebruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Vivobook E402YA worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Asus heeft gekozen voor een middelgroot scherm om aan ieders behoeften te voldoen. Een model met een standaard sjabloon, 14 inch, en een goede resolutie 1920×1080. En in de filmweergave krijgt u een uitstekende visuele kwaliteit met heldere, levensechte beelden. Kortom, het is een evenwichtig product dat het mogelijk maakt om de films correct te bekijken; en met een ingeperkt gewicht van 1.65 kg is het gemakkelijk te transporteren.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Vivobook E402YA krijgt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Vivobook E402YA geïntegreerd. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Amd Dual Core E2-7015 processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Aan de toepassingskant heeft Asus ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Dit is een Windows 10 Famille die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een AMD Radeon R2 graphics grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Asus’s prioriteiten. Inderdaad, deze Vivobook E402YA heeft slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Met slechts 5 van de autonomie, heb je weinig tijd. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Is Vivobook E402YA ontworpen voor reizen? 

Deze Vivobook E402YA is een van de gemiddelde laptops; niet echt nomadisch georiënteerd, maar toch mogelijk om in uitzonderlijke gevallen mee te nemen. We hebben het in verschillende configuraties getest: Voor reizen, opgeslagen in een geldige, in home-to-work modus, als onderdeel van een familieweekend, of gewoon om van de woonkamer naar de keuken te gaan. En dit is wat er staat: Aangezien de som van de kenmerken (gewicht, grootte, componenten) beter is dan de concurrentie, heeft u alle belang bij de keuze van dit model.
 Een tussenliggende acceptabel voor de verplaatsing van deze 1.65 kg zware Vivobook E402YA. U kunt het gemakkelijk vervoeren, zonder al te veel moeite. Op de knieën houdt deze laptop goed stand, en de grootte van het scherm en de basis blijven acceptabel. De belangrijkste reden hiervoor is de grootte van het scherm: 14 inch.
 Deze Vivobook E402YA is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat Asus voor deze Vivobook E402YA heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Het beeld is mooi, en met zijn antireflecterende matte tegel, geen problemen meer, zelfs niet buiten.
 Tegelijkertijd heeft de Amd Dual Core E2-7015 laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 5 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 64 GB SSD-harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Zelfs als een reislaptop 20% van de tijd in het hotel verblijft, is het relevant om een scherm te hebben dat niet te groot is om niet gestoord te worden, maar genoeg om van het beeld te genieten. De Vivobook E402YA zit precies in het midden ten opzichte van de concurrentie met 14 en een acceptabel gewicht.
 De Vivobook E402YA heeft slechts 5 aansluitingen. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 ondanks alles is deze Vivobook E402YA interessant voor degenen die reizen.
 

De Vivobook E402YA voor audio- of videobewerking 

Voor niet-professioneel gebruik in audio- of videobewerking zal deze Vivobook E402YA de truc uithalen. Zelfs voor een amateurniveau vereist het bewerken en creëren van muziek processorsnelheid en voldoende RAM. Dit is lager dan wat computers voor professioneel gebruik doen, maar op een goed niveau voor degenen die het nodig hebben.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Amd Dual Core E2-7015-processor het beste kan. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Asus de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. Hier heb je 64 GB ruimte om alles op te slaan. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Met 5 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Vivobook E402YA het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Het zal ook zeer goed doen voor tekstverwerking of surfen op het web wanneer je het nodig hebt. Een verstandige keuze voor een product in deze prijsklasse.
 

Vivobook E402YA voor videospelletjes? 

De meeste fabrikanten zijn zich ervan bewust dat het gebruik van laptops niet beperkt is tot tekstverwerking en spreadsheets. Het blijkt dat deze Vivobook E402YA qua prestaties of op het gebied van algemene koeling tot de modellen in het gemiddelde behoort. Tijdens onze tests merkten we een correcte verhoging van de computer op, zodra de scènes in sommige spellen snelle bewegingen en kleurveranderingen vereisten.
 Wat betreft de beeldresolutie is het belangrijk dat deze hoog is om een goede weergave te verkrijgen. Op deze computer is het een resolutie van 1920×1080, wat de beste is die momenteel beschikbaar is.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Aangezien Asus dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 64 GB ligt deze Vivobook E402YA onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Je zult dol zijn op deze handige en vrij lichte (1.65 kg en 14 inch) laptop, vergelijkbaar met de meeste vergelijkbare producten.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 5 beschikbare uren.
 Concluderend kan worden gesteld dat deze Vivobook E402YA goed in gebruik is voor lokale of online games, ook al hebben andere concurrerende modellen in dezelfde prijsklasse misschien de voorkeur. En als het nodig is, kunt u het gebruiken voor surfen op het internet en e-mail.
 

Vivobook E402YA, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Asus heeft ervoor gekozen om tegemoet te komen aan alle gebruikers die een basisgebruik van hun Vivobook E402YA willen hebben. Het komt overeen met een goede kwaliteit computer.
 Asus heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Dit is Windows 10 Famille, de nieuwste generatie.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Men zou meer verwachten van Asus in deze productlijn.
 Het is een van de beschikbare laptops in het assortiment. Een gemiddeld gewicht, met 1.65 kg.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 Uit onze tests is gebleken dat het matte scherm de effecten van het licht beperkt. Bij gebruik wordt een mat scherm minder snel vuil dan een glanzend scherm.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze Vivobook E402YA op prijs stellen.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 64 GB. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Vivobook E402YA snel kan worden gevuld.
 Tot slot is deze laptop interessant. De gulden middenweg voor terugkerend gebruik in de kantoorautomatiseringsmodus.
 

De Vivobook E402YA – in een notendop 

De conclusie van de test op deze Vivobook E402YA is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 Deze laptop is gemiddeld voor de volgende toepassingen:
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken