Analyse van ASUS-TUF505DT-BQ326T

Om te beginnen

Is de TUF505DT-BQ326T voor jou? Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

TUF505DT-BQ326T compatibel met internetgebruik? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze TUF505DT-BQ326T. Met deze TUF505DT-BQ326T wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. ASUS is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Met een grootte van 15.6 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Een punt dat sommige gebruikers deze TUF505DT-BQ326T kunnen blokkeren als je op de weg moet werken.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Het is niet meer dan logisch dat de behandeling van dit product door ASUS u het vertrouwen geeft dat u het nog vele jaren zult kunnen gebruiken.
 
De fabrikant biedt een Amd Ryzen 5-3550H – 2.1GHz processor aan; een mid-range oriëntatie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 16 GB RAM, is deze TUF505DT-BQ326T een eerlijke. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 512 GB is ASUS van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 De TUF505DT-BQ326T kan 4 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Een lager bereik is schadelijk, omdat de TUF505DT-BQ326T gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Is TUF505DT-BQ326T goed voor het bekijken van video’s? 

ASUS heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de TUF505DT-BQ326T te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Met een klein 15.6-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 2.2 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze TUF505DT-BQ326T vooral het multimediale gebruik. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze TUF505DT-BQ326T krijgt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze TUF505DT-BQ326T geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Amd Ryzen 5-3550H – 2.1GHz processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Wat de toepassingen betreft, heeft ASUS er geen geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Het is een Windows 10 waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Met de hoogwaardige Nvidia GTX1650 4Go grafische kaart en 16 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van ASUS’s prioriteiten. Inderdaad, deze TUF505DT-BQ326T heeft slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze TUF505DT-BQ326T mogelijk niet geschikt. Met zijn 4 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

TUF505DT-BQ326T, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Deze TUF505DT-BQ326T is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 2.2 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 15.6-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Deze TUF505DT-BQ326T is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van het trackpad op het toetsenbord.
 Het verlichte toetsenbord van deze TUF505DT-BQ326T is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. Na een tijdje te hebben gestampt, kunnen we zeggen dat het van goede kwaliteit is.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. De weergave op het scherm is goed. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Het stroomverbruik van de Amd Ryzen 5-3550H – 2.1GHz processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Bovendien geven deze cijfers een schatting van ASUS weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 4 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 512 GB SSD harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Als gevolg daarvan was ASUS in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Uitgerust met een compact 15.6-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Vanwege al deze elementen wordt deze TUF505DT-BQ326T niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De TUF505DT-BQ326T voor audio- of videobewerking 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat ASUS-technici voor deze TUF505DT-BQ326T hebben bedacht. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Amd Ryzen 5-3550H – 2.1GHz-processor het beste kan. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 De ontwerpers van ASUS hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De TUF505DT-BQ326T heeft er slechts één, met een totaal van 512GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (4 uur). Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze TUF505DT-BQ326T heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 U zult het begrepen hebben, deze TUF505DT-BQ326T stelt een nogal basaal gebruik voor. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

De TUF505DT-BQ326T voor online of lokale games 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Met deze TUF505DT-BQ326T zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De technische keuzes van ASUS werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 512 GB ligt deze TUF505DT-BQ326T onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 2.2 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 4 beschikbare uren.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze TUF505DT-BQ326T een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De TUF505DT-BQ326T voor kantoorautomatisering 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan ASUS een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is uitgerust met Windows 10.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Men zou meer verwachten van ASUS in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Een bijna vedergewicht van 2.2 kg.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze TUF505DT-BQ326T op prijs stellen.
 Met slechts 512 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Kortom, de TUF505DT-BQ326T is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Tot slot, de TUF505DT-BQ326T… 

Deze TUF505DT-BQ326T zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken