Analyse van ASUS-STRIX3-G-G731GU-EV010T

Om te beginnen

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben deze STRIX3-G-G731GU-EV010T getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

STRIX3-G-G731GU-EV010T geschikt voor het surfen op het internet ? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze STRIX3-G-G731GU-EV010T wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. ASUS is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 17.3″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Dit model is op de ouderwetse manier ontworpen, zonder aanraakscherm. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze STRIX3-G-G731GU-EV010T minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Een belangrijke parameter voor degenen die hun laptop niet als dagelijks werkinstrument gebruiken, maar er wel een aantal jaren mee door willen gaan; ASUS heeft er in dit geval goed over nagedacht.
 
De fabrikant biedt een Intel Core i7-9750H processor aan; een mid-range oriëntatie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met slechts 16 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Uw computer zal beter en langer werken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Als u uw vakantiefoto’s ter plaatse wilt hebben, bereikt u binnenkort de grens van 512 GB. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 De STRIX3-G-G731GU-EV010T kan 4 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Een lager bereik is schadelijk, omdat de STRIX3-G-G731GU-EV010T gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

Is STRIX3-G-G731GU-EV010T goed voor het bekijken van video’s? 

ASUS heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de STRIX3-G-G731GU-EV010T te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Met een klein 17.3-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 2.85 kg weegt.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze STRIX3-G-G731GU-EV010T krijgt. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze STRIX3-G-G731GU-EV010T geïntegreerd. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Core i7-9750H nu verouderd is. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Aan de toepassingskant heeft ASUS ervoor gekozen om het u te laten doen. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is een Windows 10 die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Nvidia GTX 1660Ti, die met 16 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. De STRIX3-G-G731GU-EV010T biedt u slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze STRIX3-G-G731GU-EV010T mogelijk niet geschikt. Met zijn 4 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

STRIX3-G-G731GU-EV010T compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Deze STRIX3-G-G731GU-EV010T is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dat lijkt niet ASUS’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 2.85 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Het 17.3-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Deze STRIX3-G-G731GU-EV010T is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Het toetsenbord met achtergrondverlichting dat ASUS voor deze STRIX3-G-G731GU-EV010T heeft gekozen was niet echt nodig, maar het is wel handig als u in een slecht verlicht vliegtuig, taxi of metro werkt. Na een tijdje te hebben gestampt, kunnen we zeggen dat het van goede kwaliteit is.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Jammer voor de Intel Core i7-9750H-processor die deze computer uitruilt; het is een van de zwakste van het moment en voor alles wat hij te veel energie verbruikt.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 4 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 
Omdat het gebruik waarschijnlijk bestaat uit reizen en reizen, was deze laptop dun en relatief licht met 2 harde schijven, de ene SSD, de andere normaal, voor een totale grootte van 512 GB. Deze dubbele schijftechnologie maakt het mogelijk om het besturingssysteem op te nemen volgens het principe van de usb-sleutel, en om persoonlijke gegevens op te slaan op een standaard schijf, maar dan wel met meer weerstand in de tijd. Door het ontbreken van mechanische bewegende delen op het OS en het opstartgedeelte, is er minder kans op brosheid en hitte die de laptop kan doen falen. En als u nog meer opslagruimte nodig hebt, moet u een externe schijf toevoegen of een privécloudabonnement afsluiten.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Het 17.3-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De fabrikant biedt weinig aansluitmogelijkheden, met slechts 5 connectoren. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze STRIX3-G-G731GU-EV010T niet op vakantie mee te nemen.
 

De STRIX3-G-G731GU-EV010T voor audio- of videobewerking 

Deze STRIX3-G-G731GU-EV010T is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. ASUS heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Core i7-9750H-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 512 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Waardevol flash-geheugen via de SSD voor een snelle programma-uitvoering en een standaard schijf voor het opslaan van persoonlijke gegevens. Het biedt een totale beschikbare opslagruimte van 512 GB, wat de beste is die beschikbaar is. Het is een van de beste modellen op dit punt. Zelfs als een paar minuten persoonlijke video veel ruimte in beslag neemt, hoeft u zich op deze computer geen zorgen te maken. Als u het ten slotte echt nodig hebt, kunt u opslagruimte toevoegen via een externe harde schijf.
 Met 4 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Op dit punt had ASUS het veel beter kunnen doen.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de STRIX3-G-G731GU-EV010T het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Het is duidelijk dat deze STRIX3-G-G731GU-EV010T niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

STRIX3-G-G731GU-EV010T voor videospelletjes? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Onze tests hebben aangetoond dat deze STRIX3-G-G731GU-EV010T niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van ASUS werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Onze tests hebben aangetoond dat ASUS niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 512 GB.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.85 kg.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 4 beschikbare uren.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze STRIX3-G-G731GU-EV010T een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De STRIX3-G-G731GU-EV010T voor kantoorautomatisering 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan ASUS een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos ASUS zoals gebruikelijk. Het is de laatste versie van Windows 10 die er op draait.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Men zou meer verwachten van ASUS in deze productlijn.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model weegt 2.85 kg, wat het beste is op dit moment.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Als u van plan bent om uw computer aan het eind van de dag te gebruiken, in totale duisternis of halfdonker, gebruik dan een verlicht toetsenbord zoals dat op de STRIX3-G-G731GU-EV010T wordt aangeboden.
 De opslag van dit model, 512 GB, is een van de kleinste. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de STRIX3-G-G731GU-EV010T snel kan worden gevuld.
 Samenvattend blijkt dus dat deze STRIX3-G-G731GU-EV010T minder interessant is dan zijn concurrenten. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Hoe zit het met STRIX3-G-G731GU-EV010T? 

De conclusie van de test op deze STRIX3-G-G731GU-EV010T is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken