Analyse van Asus-SCAR2-G715GV-EV083T

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

SCAR2-G715GV-EV083T, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze SCAR2-G715GV-EV083T wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Asus; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 17.3″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Deze SCAR2-G715GV-EV083T wordt standaard geleverd met een aanraakscherm; een extra bonus als je niet gewend bent aan het gebruik van een muis of geen ruimte beschikbaar hebt. Het totale ontwerp is van kwaliteit en is gemaakt om lang mee te gaan, een product dat gemaakt is om lang mee te gaan. Het lijkt erop dat Asus een solide model heeft ontworpen met state-of-the-art componenten.
 
Met een Intel Core i7-8750H-processor biedt Asus een reeds verouderde technologie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 16 GB RAM, is deze SCAR2-G715GV-EV083T een eerlijke. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 1256 GB is Asus van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 6 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

De SCAR2-G715GV-EV083T – het juiste model voor streaming en video’s? 

Asus presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze SCAR2-G715GV-EV083T worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 17.3 inch, met een resolutie van 1920×1080. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 2.95 kg weegt.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Asus’s SCAR2-G715GV-EV083T is voornamelijk ontworpen voor filmliefhebbers. Door optimaal gebruik te maken van de achtergrondverlichting profiteert deze tegel van de glanzende coating die meer contrast biedt. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Aan de geluidskant heeft de SCAR2-G715GV-EV083T goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Core i7-8750H nu verouderd is. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Asus er geen geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Dit is een Windows 10 die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Uitgerust met een Nvidia RTX 2060 grafische kaart, en met 16GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Inderdaad, deze SCAR2-G715GV-EV083T heeft slechts 5 poorten. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 De SCAR2-G715GV-EV083T is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Dat is slechts 6 uur levensduur van de batterij die je hebt. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

De SCAR2-G715GV-EV083T voor gebruik in de rijmodus 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze SCAR2-G715GV-EV083T gemakkelijk mee te nemen is. Daar komen we tenminste a priori achter. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 17.3-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Deze SCAR2-G715GV-EV083T is praktisch met zijn aanraakscherm dat je bevrijdt van de muis. Een paar vingerknijpers om in te zoomen, zijwaartse glijbanen om het gebruikscomfort te testen. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 Het verlichte toetsenbord van deze SCAR2-G715GV-EV083T is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. De weergave op het scherm is goed. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Het stroomverbruik van de Intel Core i7-8750H processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Het resultaat is minder autonomie. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 6 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 
Voor een snellere opstart en berekening, en opslag, heeft deze laptop 2 harde schijven; een type SSD, samen met een andere standaard, van 1256 GB in totaal. Het belangrijkste voordeel van deze diskmix is dat de SSD minder bewegende delen bevat, en sneller is, en dat de standaard disk meer opnamefasen mogelijk maakt. De tijd die de laptop nodig heeft om te starten en te vertrekken uit de slaapstand is ultrasnel. En als u nog meer opslagruimte nodig hebt, moet u een externe schijf toevoegen of een privécloudabonnement afsluiten.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Met een 17.3 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Ten slotte levert Asus met de SCAR2-G715GV-EV083T een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

SCAR2-G715GV-EV083T voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Asus ontwerpers. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i7-8750H, die bijna verouderd is. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 1256 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Met dubbele technologie, met een standaard harde schijf en een SSD, bent u verzekerd van een goede opslagcapaciteit. Het biedt een totale beschikbare opslagruimte van 1256 GB, wat de beste is die beschikbaar is. Het is een van de beste op de markt op dit moment. U hoeft zich geen zorgen te maken over de opslagruimte voor uw audio- en videocreaties. In extreme gevallen heeft u nog steeds de oplossing van externe opslag via usb-poorten.
 De autonomie van deze SCAR2-G715GV-EV083T is 6 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de SCAR2-G715GV-EV083T het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Het is duidelijk dat deze SCAR2-G715GV-EV083T niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

De SCAR2-G715GV-EV083T voor online of lokale games 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Met deze SCAR2-G715GV-EV083T zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Asus weet, net als de meeste fabrikanten, dat intensief en uitgebreid gebruik van de computer in de spelmodus prestaties vereist. Het is een middenkeuze, noch extreem krachtig, noch te duur.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
De 1256 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 2.95 kg.
 Voor de autonomie, 6 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Uiteindelijk raden we deze SCAR2-G715GV-EV083T niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

SCAR2-G715GV-EV083T voor kantoorautomatisering? 

Deze SCAR2-G715GV-EV083T is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Asus heeft voor het merendeel van de gebruikers voor deze nieuwe laptop gekozen. Het is uitgerust met Windows 10.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Men zou meer verwachten van Asus in deze productlijn.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model, met zijn 2.95 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Bij het werken in halfdonkere gebieden zult u de achtergrondverlichting op het toetsenbord van deze SCAR2-G715GV-EV083T op prijs stellen.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 1256 GB. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Kortom, de SCAR2-G715GV-EV083T is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Kortom, de SCAR2-G715GV-EV083T, de juiste keuze? 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze SCAR2-G715GV-EV083T teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken