Analyse van Asus-P550LAV-XO1035G

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

P550LAV-XO1035G voor het surfen op het internet ? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze P550LAV-XO1035G. Een goedkope computer zoals de P550LAV-XO1035G lijkt de oplossing te zijn. De materialen die Asus gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 15 inch formaat. Geen aanraakscherm beschikbaar op dit model. Een punt dat sommige gebruikers deze P550LAV-XO1035G kunnen blokkeren als je op de weg moet werken.
 Toch blijft het een kwaliteitsproduct met een eenvoudig te gebruiken trackpad. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; Asus besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
De fabrikant biedt een Intel Core i3 4030U processor aan; een mid-range oriëntatie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 1000 GB is Asus van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 5 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Een lager bereik is schadelijk, omdat de P550LAV-XO1035G gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

De P550LAV-XO1035G voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Asus heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Deze P550LAV-XO1035G is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Dit kleine model is uitgerust met een 15″ scherm, in de 1366×768 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 2.3 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze P550LAV-XO1035G vooral het multimediale gebruik. Deze P550LAV-XO1035G is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Aan de geluidskant heeft de P550LAV-XO1035G goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Core i3 4030U nu verouderd is. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Aan de toepassingskant heeft Asus ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Windows 7 waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Uitgerust met een Intel HD Graphics 4000 grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Asus’s prioriteiten. Omdat de P550LAV-XO1035G slechts 5 poorten heeft. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de P550LAV-XO1035G niet erg geschikt. Met slechts 5 van de autonomie, heb je weinig tijd. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

De P550LAV-XO1035G – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze P550LAV-XO1035G gemakkelijk mee te nemen is. Dat lijkt niet Asus’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Met een gewicht van 2.3 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Een 15-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Als u de voorkeur geeft aan touchscreenbediening, zult u teleurgesteld zijn in deze P550LAV-XO1035G. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van het trackpad op het toetsenbord.
 De glanzende plaat biedt een beter kijkcomfort dan het vorige model. De weergave op het scherm is goed. Aan de andere kant zal deze laatste eigenschap minder interessant zijn in het gebruik buitenshuis, vanwege de zonreflecties die zullen optreden.
 Met de installatie van de Intel Core i3 4030U-processor is het stroomverbruik vrij hoog. Houd er rekening mee dat Asus, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze P550LAV-XO1035G. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 5 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Zelfs als het gebruik van deze laptop is gewijd aan reizen en reizen, zal het vooral in een kantoor comfortabeler zijn. De redenen hiervoor zijn de omvang en de harde schijf die het merk Asus erin heeft gestopt. Uitgerust met een standaard 1000 GB harde schijf, zal het een bijna onbeperkt aantal schrijfcycli (record/verwijdering) mogelijk maken. Het nadeel is dat de opstartfasen langzamer verlopen dan op een schijf met SSD-technologie.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Het 15-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Geen Bluetooth-technologie op dit model. Jammer, want het is erg praktisch als je in de nomadenstand staat en je verbinding wilt maken met een telefoon of luidsprekers. Vanwege al deze elementen wordt deze P550LAV-XO1035G niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De P550LAV-XO1035G – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Deze P550LAV-XO1035G is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. Asus heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i3 4030U, die bijna verouderd is. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 De 1000 GB opslagcapaciteit zou voldoende moeten zijn. Dat is zo’n beetje wat ze op andere laptops doen. Het is echter mogelijk dat u deze ruimte snel vult omdat de films ruimte innemen. Omwille van de snelheid van de uitvoering hadden we graag gezien dat Asus een SSD-schijf had geïnstalleerd in plaats van de standaard. Flash-geheugen, wat handig is wanneer u een programma snel moet uitvoeren of meerdere taken parallel moet uitvoeren.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (5 uur). Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de P550LAV-XO1035G het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 U zult het begrepen hebben, deze P550LAV-XO1035G stelt een nogal basaal gebruik voor. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

De P550LAV-XO1035G – het juiste model om op te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Onze tests hebben aangetoond dat deze P550LAV-XO1035G niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van Asus werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Met slechts 1366×768 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Aangezien Asus dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Met 1000 GB ligt deze P550LAV-XO1035G onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 In termen van praktisch transport is dit model met 2.3 kg een van de lichtste op de markt.
 Voor de autonomie, 5 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze P550LAV-XO1035G een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

P550LAV-XO1035G voor kantoorautomatisering? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Het is de laatste versie van Windows 7 die er op draait.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Dit model weegt 2.3 kg, wat het beste is op dit moment.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Vandaar het goede idee om een standaard numeriek toetsenbord te hebben als aanvulling.
 Met slechts 1000 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze P550LAV-XO1035G minder interessant is dan zijn concurrenten. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Hoe zit het met P550LAV-XO1035G? 

De conclusie van de test op deze P550LAV-XO1035G is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken