Analyse van Asus-Chromebook Flip C302

Om te beginnen

Het kiezen van een nieuwe laptop betekent dat u moet kiezen tussen verschillende modellen. Prijs en type technologie alleen rechtvaardigen niet de keuze van een model. We hebben deze Chromebook Flip C302 getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Kortom, afhankelijk van uw behoeften zult u zien of dit model bij u past.
 

Chromebook Flip C302, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Met deze Chromebook Flip C302 wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Asus is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 12.5 inch formaat. Deze laptop is uitgerust met een touchscreen; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze Chromebook Flip C302 op schoot hebt. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. In de wetenschap dat de zichtbare delen over het algemeen minder belangrijk zijn dan de interne onderdelen van de computer, kan men raden dat Asus grote zorg heeft besteed aan het algemene ontwerp van dit model.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core m3-6Y30. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 4 GB RAM, is deze Chromebook Flip C302 een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Als u uw vakantiefoto’s ter plaatse wilt hebben, bereikt u binnenkort de grens van 64 GB. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Tot slot is de 10 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

Is Chromebook Flip C302 goed voor het bekijken van video’s? 

Met deze laptop biedt Asus een product gericht op algemeen gebruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Chromebook Flip C302 worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Dit kleine model is uitgerust met een 12.5″ scherm, in de 2400×1350 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.2 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Aangeboden met een glanzende plaatafwerking, verbetert deze Chromebook Flip C302 vooral het multimediale gebruik. Deze Chromebook Flip C302 is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Aan de geluidskant heeft de Chromebook Flip C302 goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Core m3-6Y30 processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Asus er geen geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Het is een Chrome waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel® UHD 600, die met 4 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Asus heeft geen prioriteit gegeven aan connectiviteit op deze laptop. De Chromebook Flip C302 biedt u slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 De Chromebook Flip C302 is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Dat is slechts 10 uur levensduur van de batterij die je hebt. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Is Chromebook Flip C302 ontworpen voor reizen? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Chromebook Flip C302 niet bedoeld is voor reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Met een 12.5-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Houd er rekening mee dat het scherm van deze Chromebook Flip C302 aanraakgevoelig is, zodat u de muis niet hoeft te gebruiken. Altijd handig, de bedieningsmodus is net zo eenvoudig als op uw smartphone. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Hier is deze laptop niet erg krachtig vanwege zijn Intel Core m3-6Y30 processor; hij is inferieur aan de concurrentie, en hij is niet erg goed in termen van energieverbruik.
 Het resultaat is minder autonomie. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 10 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 64 GB SSD-harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Chromebook Flip C302 de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Met een 12.5 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De Chromebook Flip C302 heeft slechts 5 aansluitingen. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Vanwege al deze elementen wordt deze Chromebook Flip C302 niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

Chromebook Flip C302, de juiste keuze voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Asus ontwerpers. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel Core m3-6Y30-processor. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Asus de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. Hier heb je 64 GB ruimte om alles op te slaan. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 De autonomie van deze Chromebook Flip C302 is 10 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 U zult het begrepen hebben, deze Chromebook Flip C302 stelt een nogal basaal gebruik voor. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

Chromebook Flip C302 voor videospelletjes? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze Chromebook Flip C302, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. Het is duidelijk dat Asus hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Geleverd met een resolutie van 2400×1350, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Aangezien Asus dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 64 GB ligt deze Chromebook Flip C302 onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.2 kg.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 10 beschikbare uren.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Chromebook Flip C302 een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

De Chromebook Flip C302 aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Asus een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Voor degenen onder u die bekend zijn met Microsoft Windows, kan deze Chromebook Flip C302 u van uw stuk brengen. Het besturingssysteem is inderdaad Chrome.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een gewicht van 1.2 kg, waardoor deze computer een van de beste is in de lichtste categorie.
 Het numerieke toetsenbord is niet aanwezig op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Met slechts 64 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Chromebook Flip C302 snel kan worden gevuld.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Chromebook Flip C302 minder interessant is dan zijn concurrenten. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

De Chromebook Flip C302 – in een notendop 

Deze Chromebook Flip C302 zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken