Analyse van ASUS-Chromebook C302CA-GU005

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het ASUS-assortiment hebben we de Chromebook C302CA-GU005 getest. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. We hebben deze Chromebook C302CA-GU005 getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Chromebook C302CA-GU005 geschikt voor het surfen op het internet ? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze Chromebook C302CA-GU005 wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door ASUS; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 13″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Deze laptop is uitgerust met een touchscreen; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze Chromebook C302CA-GU005 op schoot hebt. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. De ingenieurs van ASUS hebben een interessant model ontworpen met sterke interne en externe componenten.
 
Met een Intel Pentium 4405Y-processor biedt ASUS een reeds verouderde technologie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 64 GB is deze Chromebook C302CA-GU005 een van de kleinste in zijn klasse. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 12 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Met andere woorden, u zult deze Chromebook C302CA-GU005 het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

Chromebook C302CA-GU005, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Met deze laptop biedt ASUS een product gericht op algemeen gebruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Chromebook C302CA-GU005 te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Met een klein 13-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.2 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Chromebook C302CA-GU005 geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Pentium 4405Y processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want ASUS heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Het is een Chrome OS waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Uitgerust met een Intel HD Graphics grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 ASUS heeft geen prioriteit gegeven aan connectiviteit op deze laptop. De Chromebook C302CA-GU005 biedt u slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 De Chromebook C302CA-GU005 is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Dat is slechts 12 uur levensduur van de batterij die je hebt. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Is Chromebook C302CA-GU005 ontworpen voor reizen? 

Deze Chromebook C302CA-GU005 is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar ASUS niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Chromebook C302CA-GU005. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 1.2 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 13-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Het aanraakscherm is aanwezig op de Chromebook C302CA-GU005, waardoor u de mogelijkheid heeft om de muis uit te schakelen. Een paar vingerknijpers om in te zoomen, zijwaartse glijbanen om het gebruikscomfort te testen. De selecties zijn nauwkeurig in de cursorbeweging, waardoor de navigatie naadloos verloopt.
 Hier is deze laptop niet erg krachtig vanwege zijn Intel Pentium 4405Y processor; hij is inferieur aan de concurrentie, en hij is niet erg goed in termen van energieverbruik.
 Houd er rekening mee dat ASUS, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Chromebook C302CA-GU005. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 12 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 64 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Als gevolg daarvan was ASUS in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Uitgerust met een compact 13-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze Chromebook C302CA-GU005 niet op vakantie mee te nemen.
 

De Chromebook C302CA-GU005 – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door ASUS ontwerpers. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de Intel Pentium 4405Y-processor het beste kan. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 64 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 De ontwerpers van ASUS hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Chromebook C302CA-GU005 maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 64 GB. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 De autonomie van deze Chromebook C302CA-GU005 is 12 uur bij normaal gebruik; Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Chromebook C302CA-GU005 het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

Chromebook C302CA-GU005, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Met deze Chromebook C302CA-GU005 zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De technische keuzes van ASUS werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Aangezien ASUS dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Uiteindelijk zal het scherm minder worden gedegradeerd als je op oude spellen zit, waardoor je minder middelen nodig hebt.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
De 64 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.2 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 12 beschikbare uren.
 Uiteindelijk raden we deze Chromebook C302CA-GU005 niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

Chromebook C302CA-GU005, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

Deze Chromebook C302CA-GU005 is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Deze computer voldoet aan een eis die afwijkt van de Windows-normen. Het werkt dus met een Chrome OS OS.
 Deze Chromebook C302CA-GU005 is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Een bijna vedergewicht van 1.2 kg.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 De opslag van dit model, 64 GB, is een van de kleinste. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Chromebook C302CA-GU005 snel kan worden gevuld.
 Kortom, de Chromebook C302CA-GU005 is een gemiddelde keuze. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

De Chromebook C302CA-GU005 ter afsluiting 

Deze Chromebook C302CA-GU005 zal een eenmalige keuze zijn, en voor licht gebruik. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken