Analyse van Acer-NX.GKBEF.021

Om te beginnen

Is de NX.GKBEF.021 voor jou? De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Dus we hebben de Acer NX.GKBEF.021 getest om uit te vinden wat het waard was.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

NX.GKBEF.021 geschikt voor het surfen op het internet ? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de NX.GKBEF.021 lijkt de oplossing te zijn. Acer is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Met een grootte van 14 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Core i5 2.5 GHz. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 4096 GB RAM, is deze NX.GKBEF.021 een eerlijke. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 128 GB is Acer van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 De NX.GKBEF.021 kan 12 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

NX.GKBEF.021 voor video’s? 

Met deze laptop biedt Acer een product gericht op algemeen gebruik. Deze NX.GKBEF.021 is een veelzijdige laptop die geschikt is voor de meeste toepassingen, of het nu gaat om het spelen van resource-efficiënte spelletjes, het licht retoucheren van foto’s, of voor kantoor- en webbrowsen. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 14 inch, met een resolutie van 1366×768. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.5 kg weegt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze NX.GKBEF.021 geïntegreerd. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Core i5 2.5 GHz processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Aan de toepassingskant heeft Acer ervoor gekozen om het u te laten doen. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10 Famille waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige Intel HD Graphics 620 grafische kaart en 4096 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Inderdaad, deze NX.GKBEF.021 heeft slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze NX.GKBEF.021 mogelijk niet geschikt. Dat is slechts 12 uur levensduur van de batterij die je hebt. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

NX.GKBEF.021 compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze NX.GKBEF.021 niet bedoeld is voor reizen. Dat lijkt niet Acer’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Met een gewicht van 1.5 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 14-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 De Core i5 2.5 GHz-processor is inferieur aan andere concurrerende producten. Houd er rekening mee dat Acer, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze NX.GKBEF.021. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 12 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 128 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Als gevolg daarvan was Acer in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Met een 14 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Na onze testen bleek dat deze NX.GKBEF.021 niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

De NX.GKBEF.021 – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat Acer-technici voor deze NX.GKBEF.021 hebben bedacht. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. U kunt altijd videobewerking proberen met de Core i5 2.5 GHz-processor. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 De ontwerpers van Acer hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. Hier heb je 128 GB ruimte om alles op te slaan. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 De autonomie van deze NX.GKBEF.021 is 12 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Op dit punt had Acer het veel beter kunnen doen.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de NX.GKBEF.021 het USB3-formaat. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Het is duidelijk dat deze NX.GKBEF.021 niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

De NX.GKBEF.021 – het juiste model om op te spelen? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Onze tests hebben aangetoond dat deze NX.GKBEF.021 niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van Acer werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Geleverd met een resolutie van 1366×768, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Aangezien Acer dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 128 GB ligt deze NX.GKBEF.021 onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.5 kg een van de lichtste op de markt.
 Een van de laagste batterijduur van 12 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Uiteindelijk raden we deze NX.GKBEF.021 niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De NX.GKBEF.021 aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Deze NX.GKBEF.021 is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. Het is uitgerust met Windows 10 Famille.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model weegt 1.5 kg, wat het beste is op dit moment.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 De opslag van dit model, 128 GB, is een van de kleinste. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Kortom, de NX.GKBEF.021 is een gemiddelde keuze. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Hoe zit het met NX.GKBEF.021? 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze NX.GKBEF.021 teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken