Analyse van Acer-Nitro 5 AN515-54-54VX

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Onze analyse is gemaakt volgens 6 gebruikerstypologieën. Dus we hebben de Acer Nitro 5 AN515-54-54VX getest om uit te vinden wat het waard was.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Nitro 5 AN515-54-54VX voor het surfen op het internet ? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Deze Nitro 5 AN515-54-54VX is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. De materialen die Acer gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 Met een grootte van 15.6 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze Nitro 5 AN515-54-54VX minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 Toch is het trackpad intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Acer is ons immers gewend geraakt aan het ontwerpen van kwaliteitsproducten, net als dit model, die u nog lang van dienst zullen zijn.
 
De fabrikant biedt een i5-9300H processor aan; een mid-range oriëntatie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 8 GB geheugen heeft. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 512 GB is deze Nitro 5 AN515-54-54VX een van de kleinste in zijn klasse. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 De Nitro 5 AN515-54-54VX kan 8 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Met andere woorden, u zult deze Nitro 5 AN515-54-54VX het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

Nitro 5 AN515-54-54VX voor video’s? 

Acer presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Nitro 5 AN515-54-54VX te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Dit kleine model is uitgerust met een 15.6″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 2.5 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Deze Nitro 5 AN515-54-54VX is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze Nitro 5 AN515-54-54VX geïntegreerd. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze i5-9300H nu verouderd is. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Met de hoogwaardige GeForce GTX 1050 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de Nitro 5 AN515-54-54VX slechts 5 poorten heeft. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 De Nitro 5 AN515-54-54VX is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Met slechts 8 van de autonomie, heb je weinig tijd. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

Is Nitro 5 AN515-54-54VX ontworpen voor reizen? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Nitro 5 AN515-54-54VX niet bedoeld is voor reizen. Dat lijkt niet Acer’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Het gewicht van 2.5 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Het 15.6-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Deze Nitro 5 AN515-54-54VX is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Of je krijgt te maken met het trackpad.
 Goed doordacht, het verlichte toetsenbord van de Nitro 5 AN515-54-54VX zal handig zijn voor gebruik in het donker. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Aan de andere kant kan deze glanzende plaat hinderlijk zijn in fel verlichte ruimtes.
 Dit model heeft geen matte of antireflecterende tegel. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Tegelijkertijd heeft de i5-9300H laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 8 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Vanwege het waarschijnlijke gebruik (reizen) werd deze laptop dun en licht geacht met een 512 GB SSD harde schijf. Het voordeel hiervan is dat er geen vertragingen optreden, vooral in de herstelfase na een stand-by of door langdurige inactiviteit. Als gevolg daarvan was Acer in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Ten slotte levert Acer met de Nitro 5 AN515-54-54VX een laptop tegen een krappe prijs, maar niet om te reizen, of bij wijze van uitzondering.
 

Nitro 5 AN515-54-54VX voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Acer ontwerpers. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de i5-9300H-processor het beste kan. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 De ontwerpers van Acer hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Nitro 5 AN515-54-54VX heeft er slechts één, met een totaal van 512GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (8 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Nitro 5 AN515-54-54VX het USB3-formaat. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze Nitro 5 AN515-54-54VX stelt een nogal basaal gebruik voor. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

Nitro 5 AN515-54-54VX, de juiste keuze om online te spelen? 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Met deze Nitro 5 AN515-54-54VX zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De technische keuzes van Acer werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Onze tests hebben aangetoond dat Acer niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 512 GB.
 Geen 5GHZ netwerk mogelijk in wifi op Nitro 5 AN515-54-54VX. U zult de ethernetpoort moeten gebruiken om toegang te krijgen tot breedband.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 2.5 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Een van de laagste batterijduur van 8 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Nitro 5 AN515-54-54VX een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

Nitro 5 AN515-54-54VX voor kantoorautomatisering? 

Deze Nitro 5 AN515-54-54VX is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Acer zoals gebruikelijk. In dit geval is het Windows 10 Famille.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een gewicht van 2.5 kg, waardoor deze computer een van de beste is in de lichtste categorie.
 Deze computer is echt ontworpen voor kantoorgebruik. Als u regelmatig aan een spreadsheet werkt, zult u de aanwezigheid van het numerieke toetsenbord op prijs stellen.
 Uitgerust met een plaat zonder specifieke behandeling, zien we helaas veel reflecties op deze Nitro 5 AN515-54-54VX. Als u veel tijd aan uw computer besteedt, zult u meer last van uw ogen krijgen. Wat het kleurenpalet betreft, het is goed uitgebalanceerd, zelfs als de kleuren minder getrouw zijn dan de kleuren die u van uw tv-toestel krijgt.
 Als u van plan bent om uw computer aan het eind van de dag te gebruiken, in totale duisternis of halfdonker, gebruik dan een verlicht toetsenbord zoals dat op de Nitro 5 AN515-54-54VX wordt aangeboden.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 512 GB. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Kortom, de Nitro 5 AN515-54-54VX is een gemiddelde keuze. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Hoe zit het met Nitro 5 AN515-54-54VX? 

De conclusie van de test op deze Nitro 5 AN515-54-54VX is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken