Analyse van Acer-Extensa 15

Om te beginnen

Zelfs als er geen echt slechte keuzes meer zijn in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games.
Dus we hebben de Acer Extensa 15 getest om uit te vinden wat het waard was. Het resultaat hangt af van hoe je het gebruikt. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

Extensa 15 geschikt voor het surfen op het internet ? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze Extensa 15. Met deze Extensa 15 wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Acer; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 15.6 inch formaat. Geen aanraakscherm beschikbaar op dit model. Jammer, want als je deze Extensa 15 op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 De gebruikte materialen voor het scherm, toetsenbord en touchpad lijken nog steeds van goede kwaliteit te zijn. Acer is ons immers gewend geraakt aan het ontwerpen van kwaliteitsproducten, net als dit model, die u nog lang van dienst zullen zijn.
 
De fabrikant biedt een AMD A4-9120C processor aan; een mid-range oriëntatie. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 8 GB RAM, is deze Extensa 15 een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 256 giga. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 9 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

Extensa 15 voor video’s? 

Acer heeft dit model niet strikt voor multimediale doeleinden ontworpen. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Extensa 15 worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 15.6 inch, met een resolutie van 1280×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.9 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. De leesbaarheid van de display is daardoor iets minder goed.
 Om geen last te hebben van weerkaatsingen op het scherm, moet u immers beschikken over volledige lichtcondities.
 Voor het geluidsgedeelte is de Extensa 15 uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een AMD A4-9120C-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Acer er geen geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Standaard heeft u Windows 10 Professional waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige AMD Radeon R3 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Acer heeft geen prioriteit gegeven aan connectiviteit op deze laptop. De Extensa 15 biedt u slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze Extensa 15 mogelijk niet geschikt. Inderdaad, met 9 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Extensa 15, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Extensa 15 gemakkelijk mee te nemen is. Daar komen we tenminste a priori achter. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 15.6-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze Extensa 15 geen aanraakscherm. Als je het alleen met de muis doet, vergeet het dan niet in de tas. Een andere mogelijkheid is het gebruik van het trackpad op het toetsenbord.
 Tot slot doet de afwezigheid van een glanzende plaat geen afbreuk aan de beeldkwaliteit. We waarderen het bekijken van dit scherm.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 De AMD A4-9120C-processor is inferieur aan andere concurrerende producten. Houd er rekening mee dat Acer, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Extensa 15. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Acer weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 9 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 256 GB SSD-harde schijf. SSD’s zijn veel sneller en lichter en hebben geen bewegende delen. Als gevolg daarvan was Acer in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Dankzij een verminderde ruimtebehoefte zal het vertrek op vakantie met alle vliegtuig-bus-hotel transfers eenvoudig zijn. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze testen bleek dat deze Extensa 15 niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

Extensa 15 voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Acer ontwerpers. Inderdaad, om aan deze behoefte te voldoen is een laptop met een hoge processorsnelheid en RAM nodig, maar dat is hier niet het geval. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de AMD A4-9120C-processor. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 De ontwerpers van Acer hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. De Extensa 15 heeft er slechts één, met een totaal van 256GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 De autonomie van deze Extensa 15 is 9 uur bij normaal gebruik; Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Aan de aansluitzijde is de Extensa 15 voorzien van USB 3 technologie. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 U zult het begrepen hebben, deze Extensa 15 stelt een nogal basaal gebruik voor. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

De Extensa 15 – het juiste model om op te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze Extensa 15, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De technische keuzes van Acer werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Geleverd met een resolutie van 1280×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Aangezien Acer dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 256 GB ligt deze Extensa 15 onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Acer besloten om het gebruik van de 5GHz draadloze band mogelijk te maken. Interessant als je buiten kunt spelen met volledige breedband.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.9 kg.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 9 beschikbare uren.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Extensa 15. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

De Extensa 15 voor kantoorautomatisering 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. In dit geval is het Windows 10 Professional.
 Deze Extensa 15 is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 1.9 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Met deze Extensa 15 zijn de problemen van lichtreflectie op het scherm voorbij, omdat het profiteert van de matte afwerking. Met minder of geen schittering blijft dit scherm ook langer schoon – een voordeel als het gaat om het werken aan het scherm voor meerdere uren.
 Met slechts 256 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Simpel gezegd is deze Extensa 15 niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Hoe zit het met Extensa 15? 

De conclusie van de test op deze Extensa 15 is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken