Analyse van Acer-Chromebook CB713-1W-30S8

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. We hebben deze Chromebook CB713-1W-30S8 getest op basis van het gebruik dat u ervan zult maken.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

Chromebook CB713-1W-30S8, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Deze Chromebook CB713-1W-30S8 is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. De materialen die Acer gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Tot slot is het een product dat we in minder dan 4 jaar tijd zullen moeten veranderen.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 13 inch formaat. Deze Chromebook CB713-1W-30S8 wordt standaard geleverd met een aanraakscherm; een extra bonus als je niet gewend bent aan het gebruik van een muis of geen ruimte beschikbaar hebt. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. Zichtbare onderdelen die solide zijn (de schelp, het toetsenbord,…) en interne componenten van bijna de laatste generatie zijn door Acer met veel aandacht gekozen.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i3 2.2 GHz. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 8 GB geheugen heeft. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 32 GB is deze Chromebook CB713-1W-30S8 een van de kleinste in zijn klasse. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 De Chromebook CB713-1W-30S8 kan 10 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Met andere woorden, u zult deze Chromebook CB713-1W-30S8 het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

De Chromebook CB713-1W-30S8 voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Acer presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Chromebook CB713-1W-30S8 worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 13 inch, met een resolutie van 2256×1504. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.4 kg weegt.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Verbeterd contrast, merkbare scherpte en kleurhelderheid zijn de belangrijkste voordelen die u met deze Chromebook CB713-1W-30S8 krijgt. Aan de andere kant kunt u zich na 2 of 3 uur kijken visueel vermoeid voelen.
 Voor het geluidsgedeelte is de Chromebook CB713-1W-30S8 uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Door op het volume te drukken met muziek, hebben we de weergave getest. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Core i3 2.2 GHz nu verouderd is. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 Aan de toepassingskant heeft Acer ervoor gekozen om het u te laten doen. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Chrome OS waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel HD Graphics 620, die met 8 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Acer’s prioriteiten. Omdat de Chromebook CB713-1W-30S8 slechts 5 poorten heeft. U zult eerst moeten kiezen welke items u wilt aansluiten, omdat er geen ruimte is voor al uw randapparatuur.
 De Chromebook CB713-1W-30S8 is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Inderdaad, met 10 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Chromebook CB713-1W-30S8, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Chromebook CB713-1W-30S8 gemakkelijk mee te nemen is. Dit lijkt het probleem te zijn waar Acer niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Chromebook CB713-1W-30S8. Moeilijk op te bergen in een koffer, niet erg geschikt voor transport, tests hebben aangetoond dat deze laptop meer in zijn element zal zijn voor zeer uitzonderlijke reizen.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Het gewicht van 1.4 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 13-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Deze Chromebook CB713-1W-30S8 is praktisch met zijn aanraakscherm dat je bevrijdt van de muis. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De precisie van de navigatieselecties is aan u.
 Het verlichte toetsenbord van deze Chromebook CB713-1W-30S8 is eenvoudig en handig voor als u in een taxi of een slecht verlichte metro zit. Bovendien zijn de gebruikte materialen van goede kwaliteit.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. Een mooi scherm en kwaliteitsvolle beelden. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 Het stroomverbruik van de Intel Core i3 2.2 GHz processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Het resultaat is minder autonomie. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 10 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 32 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Uitgerust met een compact 13-inch scherm is het een van de kleinste modellen van het moment.
 De Chromebook CB713-1W-30S8 heeft slechts 5 aansluitingen. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Vanwege al deze elementen wordt deze Chromebook CB713-1W-30S8 niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De Chromebook CB713-1W-30S8 voor audio- of videobewerking 

Deze Chromebook CB713-1W-30S8 is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Core i3 2.2 GHz, die bijna verouderd is. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Chromebook CB713-1W-30S8 maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 32 GB. Deze computer is, ook al is hij niet bedoeld voor dit gebruik, toch een goed product wat betreft de opslag.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (10 uur). Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Misschien is het volgende model beter af.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Chromebook CB713-1W-30S8 heeft een USB3 aansluiting. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Het is duidelijk dat deze Chromebook CB713-1W-30S8 niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

De Chromebook CB713-1W-30S8 voor online of lokale games 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze Chromebook CB713-1W-30S8, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De technische keuzes van Acer werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Met slechts 2256×1504 qua resolutie is dit model onder de norm. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
De 32 GB is vandaag de dag het minimum voor computers, waardoor het een van de laptops met de minste ruimte is.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Acer het net standaard gemaakt, d.w.z. zonder de 5 GHz draadloze band. Jammer, het had interessant kunnen zijn.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.4 kg een van de lichtste op de markt.
 Een van de laagste batterijduur van 10 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Chromebook CB713-1W-30S8. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

De Chromebook CB713-1W-30S8 aangepast aan de kantoorautomatisering ? 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Voor degenen onder u die bekend zijn met Microsoft Windows, kan deze Chromebook CB713-1W-30S8 u van uw stuk brengen. Acer heeft Chrome OS geïnstalleerd om het te laten werken.
 Deze Chromebook CB713-1W-30S8 is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van Acer in deze productlijn.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model weegt 1.4 kg, wat het beste is op dit moment.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. In feite, als je er een wilt, zal het nodig zijn om een pad te kopen dat is aangesloten via de usb-poort.
 We gaven het de lamp test, gepositioneerd naast het scherm, en we vonden dat het mat genoeg is om het reflectie fenomeen te vermijden. Maar tegelijkertijd is de lichtintensiteit laag genoeg om de ogen in het donker niet te vermoeien.
 Een andere interessante functie op deze Chromebook CB713-1W-30S8 is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 De opslag van dit model, 32 GB, is een van de kleinste. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Kortom, de Chromebook CB713-1W-30S8 is een gemiddelde keuze. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Hoe zit het met Chromebook CB713-1W-30S8? 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Chromebook CB713-1W-30S8 teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken