Analyse van Acer-Chromebook CB315-3H-C2HN

Om te beginnen

Zelfs als er niet meer echt een slechte keuze is in laptops, is het belangrijk om te weten dat sommige modellen meer voor multimedia zijn, en andere meer voor games. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Acer Chromebook CB315-3H-C2HN beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Dan weet je wat er aan de hand is met dit artikel.
 

Chromebook CB315-3H-C2HN, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Een goedkope computer zoals de Chromebook CB315-3H-C2HN lijkt de oplossing te zijn. De materialen die Acer gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Met een grootte van 15.6 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. Geen aanraakscherm beschikbaar op dit model. Het is niet verplicht, maar het is wel een interessante technologie; helaas is deze Chromebook CB315-3H-C2HN er niet mee uitgerust.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Het is niet meer dan logisch dat de behandeling van dit product door Acer u het vertrouwen geeft dat u het nog vele jaren zult kunnen gebruiken.
 
De fabrikant biedt een Celeron N4000 processor aan; een mid-range oriëntatie. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 4 GB RAM, is deze Chromebook CB315-3H-C2HN een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 32 GB is deze Chromebook CB315-3H-C2HN een van de kleinste in zijn klasse. Dit zou geen groot probleem moeten zijn, maar als het nodig is, kunt u overwegen om een USB-stick bij u te hebben.
 De Chromebook CB315-3H-C2HN kan 12.5 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

Chromebook CB315-3H-C2HN, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Met deze laptop biedt Acer een product gericht op algemeen gebruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Chromebook CB315-3H-C2HN worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 15.6 inch, met een resolutie van 1366×768. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.63 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. Een leesbaarheid van de display die dus een beetje achterblijft.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Voor het geluidsgedeelte is de Chromebook CB315-3H-C2HN uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Celeron N4000 processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Acer heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Chrome OS waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Met de hoogwaardige UHD graphic 600 grafische kaart en 4 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de Chromebook CB315-3H-C2HN slechts 5 poorten heeft. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze Chromebook CB315-3H-C2HN mogelijk niet geschikt. Met zijn 12.5 uur batterijduur, verwacht je geen filmmarathon. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

Chromebook CB315-3H-C2HN, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Deze Chromebook CB315-3H-C2HN is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Het gewicht van 1.63 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Met een 15.6-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze Chromebook CB315-3H-C2HN geen aanraakscherm. De beperking is dan dat de muis altijd in de computertas moet zitten. Een andere mogelijkheid is het gebruik van het trackpad op het toetsenbord.
 Geen verlicht toetsenbord op deze Chromebook CB315-3H-C2HN. Niet noodzakelijkerwijs nuttig, behalve op slecht verlichte plaatsen.
 Goede beelddefinitie, hoewel de plaat niet glimmend is. Deze laptop geeft diepe en levendige kleuren weer.
 Het is een gemakkelijk en aangenaam product om te gebruiken. Dankzij de matte anti-reflecterende tegel kan deze laptop zelfs in de felle zon buiten worden gebruikt.
 Het stroomverbruik van de Celeron N4000 processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Houd er rekening mee dat Acer, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Chromebook CB315-3H-C2HN. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Met 12.5 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 32 GB SSD-harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Als gevolg daarvan was Acer in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Chromebook CB315-3H-C2HN de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Vanwege al deze elementen wordt deze Chromebook CB315-3H-C2HN niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De Chromebook CB315-3H-C2HN – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Deze Chromebook CB315-3H-C2HN is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. Acer heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Celeron N4000, die bijna verouderd is. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 32 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Chromebook CB315-3H-C2HN heeft er slechts één, met een totaal van 32GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (12.5 uur). Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Chromebook CB315-3H-C2HN het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze Chromebook CB315-3H-C2HN stelt een nogal basaal gebruik voor. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

De Chromebook CB315-3H-C2HN – het juiste model om op te spelen? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Onze tests hebben aangetoond dat deze Chromebook CB315-3H-C2HN niet is ontworpen voor videogames. De technische keuzes van Acer werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Met slechts 1366×768 qua resolutie is dit model onder de norm. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Deze generaties van processor en grafische kaart zijn tegenwoordig een beetje verouderd, dus dit model is onder de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Onze tests hebben aangetoond dat Acer niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 32 GB ligt deze Chromebook CB315-3H-C2HN onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Geen 5GHZ netwerk mogelijk in wifi op Chromebook CB315-3H-C2HN. We hadden graag gezien dat dit een van de opties was geweest.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.63 kg.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 12.5 beschikbare uren.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Chromebook CB315-3H-C2HN een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

Chromebook CB315-3H-C2HN voor kantoorautomatisering? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Acer een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Een laptop die niet overeenkomt met de gebruikers die in Windows zijn aangeschaft. Het werkt dus met een Chrome OS OS.
 Het is mogelijk dat niet alle basis kantoorapplicaties op dit model beschikbaar zijn. Men zou meer verwachten van Acer in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 1.63 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Door de grootte van het toetsenbord zijn alle kantoorgerichte elementen aanwezig. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 Met deze Chromebook CB315-3H-C2HN zijn de problemen van lichtreflectie op het scherm voorbij, omdat het profiteert van de matte afwerking. Met minder of geen schittering blijft dit scherm ook langer schoon – een voordeel als het gaat om het werken aan het scherm voor meerdere uren.
 Overdag zal het ontbreken van een verlicht toetsenbord geen probleem zijn.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 32 GB. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Chromebook CB315-3H-C2HN snel kan worden gevuld.
 Kortom, de Chromebook CB315-3H-C2HN is een gemiddelde keuze. Voor dezelfde prijs vindt u meer aangepaste en krachtigere modellen.
 

Chromebook CB315-3H-C2HN, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Chromebook CB315-3H-C2HN teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken