Analyse van Acer-Chromebook CB3-431-C64E

Om te beginnen

Is de Chromebook CB3-431-C64E voor jou? Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Dus we hebben de Acer Chromebook CB3-431-C64E getest om uit te vinden wat het waard was.
 Na het lezen van dit artikel weet u of dit model aan uw wensen voldoet.
 

Chromebook CB3-431-C64E geschikt voor het surfen op het internet ? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de Chromebook CB3-431-C64E lijkt de oplossing te zijn. Acer is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 U zult hem gemakkelijk kunnen dragen dankzij het 14 inch formaat. In tegenstelling tot sommige concurrenten heeft dit model geen aanraakscherm. Jammer, want als je deze Chromebook CB3-431-C64E op schoot hebt, zul je zien dat het minder gemakkelijk is om de cursor met het touchpad te verplaatsen.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Het is niet meer dan logisch dat de behandeling van dit product door Acer u het vertrouwen geeft dat u het nog vele jaren zult kunnen gebruiken.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Celeron N3160. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Het gebrek aan RAM zal zich zeker laten voelen op deze laptop die slechts 4 GB geheugen heeft. De kans is groot dat als je besluit om met de Chromebook CB3-431-C64E te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 32 GB is Acer van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 De Chromebook CB3-431-C64E kan 12 uur lang in de wifi-modus werken, met alleen de batterijen. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Met andere woorden, u zult deze Chromebook CB3-431-C64E het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

Chromebook CB3-431-C64E, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Acer presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Chromebook CB3-431-C64E te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Met andere woorden, een computer gewijd aan “klassieke” toepassingen voor de meeste gebruikers, maar niet specifiek gericht op audio en video.
 Met een klein 14-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Het grote nadeel van de kleine omvang is dat in de multimediamodus het kijken naar een film vermoeiend kan zijn voor de ogen. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.55 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 Aan de geluidskant heeft de Chromebook CB3-431-C64E goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Helaas heeft deze laptop alleen de Intel Celeron N3160 processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Acer er geen geïnstalleerd. Alleen het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit is een Chrome OS die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Uitgerust met een Intel HD Graphics 400 grafische kaart, en met 4GB RAM, kun je je films bekijken en zelfs foto’s bewerken als dat nodig is. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de Chromebook CB3-431-C64E slechts 5 poorten heeft. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de Chromebook CB3-431-C64E niet erg geschikt. Met slechts 12 van de autonomie, heb je weinig tijd. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

Is Chromebook CB3-431-C64E ontworpen voor reizen? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Chromebook CB3-431-C64E niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Acer niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Chromebook CB3-431-C64E. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Een 14-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze Chromebook CB3-431-C64E geen aanraakscherm. Als je het alleen met de muis doet, vergeet het dan niet in de tas. Het alternatief zou het toetsenbordtrackpad kunnen zijn.
 Deze laptop is zeer comfortabel in gebruik. Goede beelddefinitie en een matte antireflecterende tegel die u zult waarderen als u buiten bent, zonder zonneschijn.
 Tegelijkertijd heeft de Intel Celeron N3160 laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Houd er rekening mee dat Acer, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Chromebook CB3-431-C64E. U zult 2/3 van deze schatting moeten verwachten voor standaard gebruik; als u op de processor drukt, zal het cijfer iets meer dalen.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 12 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 32 GB SSD harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Als gevolg daarvan was Acer in staat om het geluid dat wordt veroorzaakt door roterende platen en bewegende lees-/schrijfkoppen die op conventionele schijven worden aangetroffen, bijna volledig te elimineren. Voor degenen die meer ruimte nodig hebben, zal deze Chromebook CB3-431-C64E de aankoop van een externe schijf vereisen als een permanent thuis voor foto’s, muziek en uw filmcollectie.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 14-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De Chromebook CB3-431-C64E heeft slechts 5 aansluitingen. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 Helaas heeft dit model geen bluetooth; een schande als het gaat om het uitwisselen van foto’s met uw dierbaren op vakantie, of het delen van een internetverbinding.
 Vanwege al deze elementen wordt deze Chromebook CB3-431-C64E niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De Chromebook CB3-431-C64E – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Acer ontwerpers. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel Celeron N3160-processor. Er is echter geen sprake van het overschakelen op professionele toepassingen; de prestaties van de processor en de schijfgrootte van 32 GB zullen uw zenuwen kalmeren door hun gebrek aan kracht en ruimte.
 Zelfs als dit overeenkomt met kwaliteitscomponenten, heeft Acer de keuze gemaakt om slechts één SSD te plaatsen. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De Chromebook CB3-431-C64E maakt een prijsverlaging mogelijk met deze keuze, met een beschikbare ruimte van 32 GB. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 De autonomie van deze Chromebook CB3-431-C64E is 12 uur bij normaal gebruik; Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Chromebook CB3-431-C64E heeft een USB3 aansluiting. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 Het is duidelijk dat deze Chromebook CB3-431-C64E niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

Chromebook CB3-431-C64E, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze Chromebook CB3-431-C64E, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. Het is duidelijk dat Acer hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Geleverd met een resolutie van 1920×1080, is dit model helaas een van de minder goede in vergelijking met de concurrentie. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Onze tests hebben aangetoond dat Acer niet van plan is deze computer te gebruiken voor het maken van videospelletjes. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 32 GB ligt deze Chromebook CB3-431-C64E onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.55 kg.
 Een van de laagste batterijduur van 12 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Uiteindelijk raden we deze Chromebook CB3-431-C64E niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Chromebook CB3-431-C64E voor kantoorautomatisering 

Deze Chromebook CB3-431-C64E is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Het is de laatste versie van Chrome OS die er op draait.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Het is aan u om de softwaresuite te downloaden en/of aan te schaffen die bij u past. Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een bijna vedergewicht van 1.55 kg.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 Uit onze tests is gebleken dat het matte scherm de effecten van het licht beperkt. Maar tegelijkertijd is de lichtintensiteit laag genoeg om de ogen in het donker niet te vermoeien.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 32 GB. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Chromebook CB3-431-C64E minder interessant is dan zijn concurrenten. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

De Chromebook CB3-431-C64E – in een notendop 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Chromebook CB3-431-C64E teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 En voor de goede orde, we raden deze laptop niet aan voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken