Analyse van Acer-CB5-312T-K62F

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. De algehele kwaliteit van een model hangt af van het gebruik dat je ervan maakt. We hebben onze test georiënteerd op criteria zoals gebruik voor reizen, kantoorautomatisering, surfen op het internet, spelletjes of multimedia.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

CB5-312T-K62F voor het surfen op het internet ? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze CB5-312T-K62F. Een goedkope computer zoals de CB5-312T-K62F lijkt de oplossing te zijn. De materialen die Acer gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Met een grootte van 13.3 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. Deze laptop is uitgerust met een touchscreen; altijd interessant voor die momenten dat je moe wordt van de gladde muismat of dat er geen vlakke ondergrond beschikbaar is als je deze CB5-312T-K62F op schoot hebt. De materialen lijken te zijn ontworpen om meerdere jaren mee te gaan. Zichtbare onderdelen die solide zijn (de schelp, het toetsenbord,…) en interne componenten van bijna de laatste generatie zijn door Acer met veel aandacht gekozen.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de MediaTek MT8173C. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met minder dan 4 GB RAM, is deze CB5-312T-K62F een eerlijke. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Uw computer zal beter en langer werken.
 
De meeste andere concurrerende computers hebben meer opslagruimte. Met slechts 64 GB is Acer van mening dat u niet te veel bestanden lokaal hoeft op te slaan en dat u dit liever op een publieke cloud doet. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 12 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

CB5-312T-K62F voor video’s? 

Met deze laptop biedt Acer een product gericht op algemeen gebruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de CB5-312T-K62F te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Dit kleine model is uitgerust met een 13.3″ scherm, in de 1920×1080 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. De enige kritiek die op het apparaat kan worden geuit is zijn grootte, waardoor het een klein apparaat is in vergelijking met andere concurrerende modellen voor dezelfde prijs; over een hele dag kan het de ogen vermoeien. Deze computer heeft echter een criterium dat sommige nomadische gebruikers zal interesseren, het gewicht; hier weegt hij slechts 1.5 kg, mede dankzij dit kleine schermformaat.
 De optie voor een glanzend scherm is op dit model niet mogelijk; dit zou de weergave beter leesbaar hebben gemaakt. Aan de andere kant zal het vervelend zijn voor regelmatig gebruik in een donkere kamer. De leesbaarheid van de display is daardoor iets minder goed.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Voor het geluidsgedeelte is de CB5-312T-K62F uitgerust met een goede geluidskaart en luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Indien nodig kunt u later nog aanvullen met externe elementen als u de resultaten te onvoldoende vindt.
 Helaas heeft deze laptop alleen de MediaTek MT8173C processor, die een beetje licht is voor dit soort gebruik. Hierdoor kan het in de belangrijke rekenfase iets helderder zijn en zal het meer energie verbruiken. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Acer heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Het besturingssysteem en dat is het. Standaard heeft u Chrome OS waarop u alle software kunt toevoegen die u nodig heeft. Duidelijk, om films te kijken, niets meer.
 Met de hoogwaardige Imagination PowerVR GX6250 grafische kaart en 4 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Acer’s prioriteiten. De CB5-312T-K62F biedt u slechts 5 poorten. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Dat is slechts 12 uur levensduur van de batterij die je hebt. Je zult moeten anticiperen op de duur van de films, anders weet je het einde niet. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

CB5-312T-K62F compatibel met het gebruik van de reismodus? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze CB5-312T-K62F niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Acer niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze CB5-312T-K62F. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Reserveer het gebruik thuis, tussen uw woonkamer en uw slaapkamer.
 Het gewicht van 1.5 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Een 13.3-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 Acer heeft besloten om de CB5-312T-K62F van een aanraakscherm te voorzien. Hier bevindt u zich in een vertrouwde omgeving; een gebruiksgemak dat identiek is aan dat van uw smartphone. De nauwkeurigheid van de touchdown voor de navigatie is zonder probleem.
 Goed doordacht, het verlichte toetsenbord van de CB5-312T-K62F zal handig zijn voor gebruik in het donker. En onze test – op de secretaresse-achtige manier (dus intensief) – toonde aan dat het van goede kwaliteit was.
 We genieten van het kijken op dit scherm dat diepe en levendige kleuren weergeeft. De bezichtiging is tot het uiterste gegaan.
 Op dit model zijn geen anti-reflecterende tegels voorzien. Ook vermijdt u het gebruik van deze laptop buitenshuis of met te veel licht.
 Het stroomverbruik van de MediaTek MT8173C processor is een beetje hoog gezien de prestaties van de laptop. Het resultaat is minder autonomie. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Acer weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 12 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 64 GB SSD harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 13.3-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De CB5-312T-K62F heeft slechts 5 aansluitingen. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De techno bluetooth van dit model zal u toelaten om lokaal verbinding te maken met om het even welk type van apparaat dat dit communicatieprotocol aanvaardt: telefoon, aangesloten luidsprekers, auto…
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze CB5-312T-K62F niet op vakantie mee te nemen.
 

De CB5-312T-K62F voor audio- of videobewerking 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Acer ontwerpers. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Merk op dat dit model niet van de laatste generatie is. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. Het is mogelijk om te bewerken, maar het maakt geen deel uit van wat de MediaTek MT8173C-processor het beste kan. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Voor audiovisueel gebruik hadden we echter liever een dubbelschijfsysteem gehad: een harde schijf met een grote capaciteit voor de back-up en een SSD voor de snelheid. De CB5-312T-K62F heeft er slechts één, met een totaal van 64GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Met 12 uur in de rekenmodus met alleen de batterij heb je weinig speelruimte. Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Misschien is het volgende model beter af.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de CB5-312T-K62F het USB3-formaat. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Het is duidelijk dat deze CB5-312T-K62F niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. U kunt het gebruiken voor tekstverwerking of surfen op het web.
 

CB5-312T-K62F, de juiste keuze om online te spelen? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Het is duidelijk dat, als je alleen maar spelletjes moet spelen met deze CB5-312T-K62F, het misschien beter is om naar andere modellen te gaan. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Aangezien Acer dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Wat betreft de grootte van de harde schijf is dit model niet erg goed. 
Met 64 GB ligt deze CB5-312T-K62F onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Voor de Wi-Fi-technologie heeft Acer het net standaard gemaakt, d.w.z. zonder de 5 GHz draadloze band. U zult de ethernetpoort moeten gebruiken om toegang te krijgen tot breedband.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.5 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Een van de laagste batterijduur van 12 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze CB5-312T-K62F een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

CB5-312T-K62F voor kantoorautomatisering? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Acer een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Deze computer voldoet aan een eis die afwijkt van de Windows-normen. Acer heeft Chrome OS geïnstalleerd om het te laten werken.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Men zou meer verwachten van Acer in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 1.5 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 De CB5-312T-K62F heeft geen matte plaat. Het matte display is ideaal voor gebruik buitenshuis of in de buurt van fel licht. Het testen van de lamp naast het scherm kan de kwaliteit van het werk in het kantoorgebruik beïnvloeden. Voor heldere gebieden zijn ze scherp gesneden, de kleuren zijn intens, met een hoge mate van helderheid en beeldscherpte.
 Een andere interessante functie op deze CB5-312T-K62F is de toetsenbordoptie met achtergrondverlichting waarmee je in een halve kamer kunt werken.
 De opslag van dit model, 64 GB, is een van de kleinste. Niet echt een probleem voor kantoorgebruik, maar misschien wel bestraffend voor sommigen.
 Simpel gezegd is deze CB5-312T-K62F niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

Kortom, de CB5-312T-K62F, de juiste keuze? 

De conclusie van de test op deze CB5-312T-K62F is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken