Analyse van Acer-CB314-1H-C2TG

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Om u te helpen, hebben we dit model getest aan de hand van verschillende parameters.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

CB314-1H-C2TG geschikt voor het surfen op het internet ? 

Als uw behoefte aan een laptop neerkomt op het surfen op voornamelijk webpagina’s, of het nu gaat om e-commerce of informatiesites, en om een aantal tabellen in Excel te maken, dan zou u tevreden kunnen zijn met deze CB314-1H-C2TG. Met deze CB314-1H-C2TG wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Acer; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Met een grootte van 14 inch, zult u in staat zijn om het gemakkelijk te dragen. Dit model is op de ouderwetse manier ontworpen, zonder aanraakscherm. Dit is geen regelrecht verbod, maar het kan zijn dat u deze CB314-1H-C2TG minder makkelijk te gebruiken vindt als u onderweg bent.
 Toch blijft het een kwaliteitsproduct met een eenvoudig te gebruiken trackpad. Het is te hopen dat de andere interne onderdelen van deze laptop toekomstbestendig zijn; Acer besteedt doorgaans veel aandacht aan het ontwerp van zijn producten en de geteste moet hier voordeel uit halen.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Celeron N4000 1.1Ghz. Een technische keuze om de uiteindelijke prijs van de laptop te verlagen. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Met minder dan 4 GB RAM, is deze CB314-1H-C2TG een eerlijke. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Wat het geheugen betreft, bent u verzekerd van een machine die vloeiender is.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Met slechts 1000 GB is deze CB314-1H-C2TG een van de kleinste in zijn klasse. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Laatste punt met betrekking tot de autonomie van 12.5 uur: Een tijd van vrijheid waar je rekening mee moet houden met de voedingskit niet te ver weg. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Een lager bereik is schadelijk, omdat de CB314-1H-C2TG gemakkelijk toegankelijk is en je er veel plezier aan beleeft.
 

CB314-1H-C2TG voor video’s? 

Acer presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze CB314-1H-C2TG worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Kortom, het is een computer voor algemeen gebruik die niet comfortabel is bij strikt multimediaal gebruik.
 Voor het scherm is het een model van gereduceerd formaat, 14 inch, met een resolutie van 1366×768. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.5 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Het scherm van dit model is helaas niet voorzien van glans. Het effect is minder kwaliteit in omgevingen met een gemiddeld of zelfs laag lichtniveau – wat vaak overeenkomt met de omstandigheden waarin een film wordt bekeken. Het zal delicater zijn om de beelden perfect te onderscheiden zonder moe te worden.
 Bij gebruik in daglicht zult u dit gebrek aan functionaliteit dus op prijs stellen, omdat het licht reflecties veroorzaakt, wat het kijken bemoeilijkt.
 Wat betreft het geluid zijn de kaartapparatuur en de luidsprekers in deze CB314-1H-C2TG geïntegreerd. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Celeron N4000 1.1Ghz nu verouderd is. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Wat de toepassingen betreft, heeft Acer er geen geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Dit is een Chrome OS die het mogelijk maakt om de gratis (gratis) of betaalde software toe te voegen die u wilt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Wat de grafische kaart betreft, heb je een Intel UHD 600, die met 4 GB Ram, je in staat stelt om multimedia te doen (film bekijken, en wat eenvoudige foto’s retoucheren). Voldoende voor de meerderheid van jullie, dit zal niet het geval zijn voor diegenen die 3D-beelden willen maken.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Inderdaad, deze CB314-1H-C2TG heeft slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 De CB314-1H-C2TG is een van de slechtst begiftigde laptops op de markt. Inderdaad, met 12.5 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Gebruik deze computer daarom voortdurend in een stopcontact zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de levensduur van de batterij.
 

De CB314-1H-C2TG – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Deze CB314-1H-C2TG is zeker een laptop, maar niet echt draagbaar en zeker niet bedoeld voor degenen die reizen. Daar komen we tenminste a priori achter. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Met een gewicht van 1.5 kg is hij gemakkelijk te vervoeren. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Met een 14-inch scherm is het niet eenvoudig om te surfen op het internet of foto’s te bekijken in een groep.
 Deze CB314-1H-C2TG is helaas niet standaard voorzien van een aanraakscherm. Als je het alleen met de muis doet, vergeet het dan niet in de tas. Een andere mogelijkheid is het gebruik van het trackpad op het toetsenbord.
 Goede beelddefinitie, hoewel de plaat niet glimmend is. De bezichtiging is tot het uiterste gegaan.
 Tegelijkertijd heeft de Celeron N4000 1.1Ghz laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Ook houden de accu’s de lading minder lang vast; waarschijnlijk de slechtste resultaten in dit bereik. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 12.5 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 1000 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 14-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 De CB314-1H-C2TG heeft slechts 5 aansluitingen. Op dit moment is het op alle beschikbare modellen de laptop die het minste heeft.
 Met de bluetooth-functionaliteit van dit model kunt u ook eenvoudig verbinding maken met de apparaten van uw dierbaren.
 Vanwege al deze elementen wordt deze CB314-1H-C2TG niet aanbevolen voor gebruik op reis.
 

De CB314-1H-C2TG voor audio- of videobewerking 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Acer ontwerpers. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Het zal meer geschikt zijn voor tekstverwerking en surfen op het internet, en zodra je probeert om applicaties parallel te laten lopen, heb je bevroren schermen en een stijging van de computertemperatuur, waarvan de processor snel zijn werkingslimieten zal bereiken.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Celeron N4000 1.1Ghz, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. Hier heb je 1000 GB ruimte om alles op te slaan. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 De autonomie van deze CB314-1H-C2TG is 12.5 uur bij normaal gebruik; Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Misschien is het volgende model beter af.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze CB314-1H-C2TG heeft een USB3 aansluiting. Hierdoor kunt u een externe opslagschijf aansluiten voor nog meer ruimte wanneer uw lokale schijf vol is. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

De CB314-1H-C2TG voor online of lokale games 

Sommige laptops met voldoende prestaties, de juiste processoren en de nieuwste grafische kaarten kunnen het zich veroorloven om te gokken. Met deze CB314-1H-C2TG zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De technische keuzes van Acer werden eerder gemaakt om tegemoet te komen aan klassieke behoeften zoals internetnavigatie of tekstverwerking.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1366×768, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. In feite zullen de wedstrijdfasen een lagere kwaliteit van de beelden laten zien.
 Elk jaar neemt de kracht van de componenten toe, dus dit model ligt nu ver achter op de andere. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Het is een van de ergste van het moment, met slechts 1000 GB.
 Geen 5GHZ netwerk mogelijk in wifi op CB314-1H-C2TG. U zult de ethernetpoort moeten gebruiken om toegang te krijgen tot breedband.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.5 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 12.5 beschikbare uren.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze CB314-1H-C2TG een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. maar een goede keuze voor kantoorfuncties.
 

CB314-1H-C2TG voor kantoorautomatisering? 

Deze CB314-1H-C2TG is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Deze computer voldoet aan een eis die afwijkt van de Windows-normen. Het besturingssysteem is inderdaad Chrome OS.
 Bij voornamelijk kantoorgebruik zal deze laptop wat werk aan uw zijde vergen. Men zou meer verwachten van Acer in deze productlijn.
 Een van de grote voordelen van een laptop is natuurlijk de mogelijkheid om je onderweg te volgen. Een bijna vedergewicht van 1.5 kg.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 Met slechts 1000 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Kortom, de CB314-1H-C2TG is een gemiddelde keuze. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

De CB314-1H-C2TG ter afsluiting 

De conclusie van de test op deze CB314-1H-C2TG is dat deze bijna overal onder de andere ligt. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Met andere woorden, dit model is niet echt gemaakt voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken