Analyse van Acer-Aspire A515-54G-542A

Om te beginnen

Ervaren gebruikers hebben niet dezelfde behoeften als beginners. U bent op zoek naar een laptop en u aarzelt tussen verschillende modellen. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Acer Aspire A515-54G-542A beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Aspire A515-54G-542A, genoeg voor internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Een goedkope computer zoals de Aspire A515-54G-542A lijkt de oplossing te zijn. Ook al is de hardware niet van een zeer hoge kwaliteit, met plastic materialen (op rompniveau), de componenten en interne circuits van de machine zijn nog steeds ontworpen door Acer; een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt.
 Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 15.6″ scherm maakt dit model overal draagbaar. Geen aanraakscherm beschikbaar op dit model. Een punt dat sommige gebruikers deze Aspire A515-54G-542A kunnen blokkeren als je op de weg moet werken.
 De materialen lijken echter van goede kwaliteit te zijn. Het is niet meer dan logisch dat de behandeling van dit product door Acer u het vertrouwen geeft dat u het nog vele jaren zult kunnen gebruiken.
 
De computer is uitgerust met een relatief oude processor, de Intel Core i5-10210U. Door te investeren in deze laptop neemt u het risico van onmiddellijke veroudering. Een processor van de laatste generatie zou een hogere prijs hebben betekend. Uiteindelijk moet je niet te veel van deze computer vragen, anders zul je je ergeren aan de traagheid ervan als je meerdere applicaties tegelijk lanceert. Met minder dan 8 GB RAM, is deze Aspire A515-54G-542A een eerlijke. De kans is groot dat je op tijd wat geheugen moet toevoegen. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Als u uw vakantiefoto’s ter plaatse wilt hebben, bereikt u binnenkort de grens van 512 GB. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 9 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Het is minder dan wat je kunt vinden in zijn concurrenten voor dezelfde prijsklasse. Met andere woorden, u zult deze Aspire A515-54G-542A het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

Aspire A515-54G-542A, de juiste keuze voor het bekijken van films? 

Acer presenteert deze laptop als een standaardproduct voor een laag grondstoffenverbruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Aspire A515-54G-542A te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Met een klein 15.6-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. De kleuren zijn trouw, warm genoeg en de contrasten laten een hoog detailniveau toe. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het belangrijkste voordeel van deze omvang is daarentegen het totale gewicht: 1.8 kg dat gemakkelijk overal mee naartoe kan worden genomen.
 Meerderheid op de laptop scherm markt, dit model is uitgerust met de glanzende afwerking. Deze Aspire A515-54G-542A is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Merk ook op dat dit scherm mogelijk meer stress veroorzaakt voor de ogen, na 2 tot 3 uur achter elkaar te zijn gebruikt.
 Aan de geluidskant heeft de Aspire A515-54G-542A goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Zelfs als hij het goed doet, zal deze laptop niet kunnen concurreren met een goed hifisysteem. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze Intel Core i5-10210U nu verouderd is. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Echter, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert, kan het voldoende zijn.
 Aan de toepassingskant heeft Acer ervoor gekozen om het u te laten doen. Het besturingssysteem en dat is het. Het is een Windows 10 waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Kan alleen VLC zijn om het audio- en videogedeelte te beheren.
 Met de hoogwaardige GeForce MX250 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Niet goed genoeg voor professionals in 3D-beeldvorming, maar goed genoeg voor de meesten van ons.
 Acer heeft geen prioriteit gegeven aan connectiviteit op deze laptop. Omdat de Aspire A515-54G-542A slechts 5 poorten heeft. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Voor multimediagebruik in de reismodus of onderweg is deze Aspire A515-54G-542A mogelijk niet geschikt. Dat is slechts 9 uur levensduur van de batterij die je hebt. Voor het einde van sommige films in lange versie moet je de stroomkabel weer aanzetten, anders schakelt deze laptop zichzelf uit. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

Aspire A515-54G-542A, de juiste keuze voor aangesloten reizen? 

Het is een laptop, het is op te vouwen als een laptop, maar door zijn grootte en gewicht is er niets dat deze Aspire A515-54G-542A gemakkelijk mee te nemen is. Daar komen we tenminste a priori achter. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Het gewicht van 1.8 kg maakt hem gemakkelijk verplaatsbaar. Het is een van de lichtste in deze categorie. Het is moeilijk om een groot scherm en een vedergewicht voor een laptop te krijgen. Het 15.6-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Over het algemeen hebben dunne en lichte laptops zoals deze Aspire A515-54G-542A geen aanraakscherm. Je moet onthouden dat je altijd een muis bij je hebt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van het trackpad op het toetsenbord.
 Uitgerust met een glanzende plaat biedt het een zeer goed visueel comfort. Het scherm geeft een goede beelddefinitie en mooie kleuren weer. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Tegelijkertijd heeft de Intel Core i5-10210U laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Het resultaat is minder autonomie. Bovendien geven deze cijfers een schatting van Acer weer; de werkelijkheid ligt dichter bij 70% van deze waarde.
 Met 9 uur is dit model helaas een van de zwakste die momenteel op laptops wordt aangeboden.
 Om het risico op breuk tijdens het rijden te beperken, is dit model uitgerust met een 512 GB SSD-harde schijf. Deze schijftechnologie (solid-state drive), die zich al meer dan 20 jaar heeft bewezen, maakt het mogelijk om gegevens op te slaan, volgens hetzelfde principe als de usb-sleutel. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. Voor degenen die niet genoeg ruimte op de schijf hebben, zult u de optie van een abonnement op de cloud moeten doorlopen; de prijs daalt regelmatig.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 15.6-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze Aspire A515-54G-542A niet op vakantie mee te nemen.
 

Aspire A515-54G-542A voor audio- of videobewerking? 

Niet echt bedoeld voor videobewerking of muzieksnijwerk door Acer ontwerpers. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Zelfs als het mogelijk zou zijn om audio- of videosnijwerk te doen, lijkt het niet te voldoen aan deze behoefte. Acer heeft de voorkeur gegeven aan meer standaardgebruiken, waarvoor minder computersnelheid nodig is. U moet zich er ook van bewust zijn dat dit model verouderd raakt. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 Het zal iets moeilijker zijn op dit model dan op sommige andere in de competitie. U kunt altijd videobewerking proberen met de Intel Core i5-10210U-processor. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 De ontwerpers van Acer hebben voor deze laptop gekozen voor één enkele schijf, een SSD. Als herinnering, een audio- en videobewerking te gebruiken, omvat een hoge capaciteit harde schijf voor de opslag, en de snelheid van de uitvoering met een SSD. De Aspire A515-54G-542A heeft er slechts één, met een totaal van 512GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 Zoals bij de meeste laptops, verwacht je geen ongelofelijke levensduur van de batterij (9 uur). Dit is minder dan gemiddeld, dus we raden u aan om de stroomkabel in de buurt te houden, anders kunt u onverwacht uw baan verliezen. Bij de meeste concurrenten op de markt is dit cijfer beter.
 Voor het aansluitgedeelte heeft de Aspire A515-54G-542A het USB3-formaat. Een interessant formaat voor transfers wanneer u uw grote audio-videobestanden wilt verplaatsen. Bovendien biedt deze technologie een hogere snelheid van bestandsoverdracht met hoge snelheid tussen uw laptop en externe schijven.
 Het is duidelijk dat deze Aspire A515-54G-542A niet bedoeld is voor audiovisuele bewerking. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

De Aspire A515-54G-542A voor online of lokale games 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Onze tests hebben aangetoond dat deze Aspire A515-54G-542A niet is ontworpen voor videogames. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1920×1080, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Het visuele comfort tijdens het spelen en de beeldkwaliteit zullen minder goed zijn.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Na onze analyse blijkt dat het gebruik in de spelmodus oververhitting van de processor en degradatie in termen van beelden en kleuren genereert. Het is duidelijk dat, als je het wilt gebruiken om de hele dag te spelen, het gepast kan zijn om te kijken naar een krachtiger model.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Een uitzondering hierop is als je op spellen speelt die meer dan 5 jaar oud zijn.
 Daarnaast is de hoeveelheid opslagruimte duidelijk onvoldoende. 
Met 512 GB ligt deze Aspire A515-54G-542A onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Zelfs als het gewicht is niet erg belangrijk in de voorwaarden voor het gebruik van het type games, weet dat dit model is een van de lichtste van de markt met zijn 1.8 kg.
 Een van de laagste batterijduur van 9 uur, die u zal dwingen om deze laptop vaak aangesloten te laten.
 Met andere woorden, een gemiddelde weergave die deze Aspire A515-54G-542A een slechte keuze maakt voor videogames, zowel lokaal als online. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

De Aspire A515-54G-542A voor kantoorautomatisering 

Dit product kan je ten onrechte doen denken dat dit is wat je nodig hebt. Gedetailleerd overzicht van deze nieuwe laptop.
 Hier draait dit model onder een standaard OS. In dit geval is het Windows 10.
 Deze Aspire A515-54G-542A is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. Men zou meer verwachten van Acer in deze productlijn.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Een bijna vedergewicht van 1.8 kg.
 De sleutelafstand zal belangrijk zijn voor het gebruik op kantoor. Aan de rechterkant vindt u een numeriek toetsenbord.
 De opslag van dit model, 512 GB, is een van de kleinste. Als u werkt aan gedeelde documenten in de cloud, zoals Office365 of Google drive, geen probleem.
 Samenvattend blijkt dus dat deze Aspire A515-54G-542A minder interessant is dan zijn concurrenten. Het zou meer geschikt zijn voor andere, eenvoudigere toepassingen, zoals surfen op het web.
 

Hoe zit het met Aspire A515-54G-542A? 

De conclusie van de test op deze Aspire A515-54G-542A is dat deze bijna overal onder de andere ligt. Met een goede prijs, zal het de truc doen als je weet dat je het gaat veranderen in 3/4 jaar.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken