Analyse van Acer-Aspire A114-32-C9VN

Om te beginnen

Is de Aspire A114-32-C9VN voor jou? Welke macht? Welk besturingssysteem? Linux, Windows of Mac OS X? Zoveel punten dat je niet weet of je de juiste keuze maakt.
 Om de keuze makkelijker te maken, hebben we deze Acer Aspire A114-32-C9VN beoordeeld op basis van wat u ermee ging doen.
 Dit artikel zal u helpen de juiste keuze te maken voor uw behoeften.
 

Aspire A114-32-C9VN, genoeg voor internetgebruik? 

We kunnen er rekening mee houden dat het voor bepaalde toepassingen, zoals surfen op het web, niet nodig is om een krachtig model aan te schaffen. Met deze Aspire A114-32-C9VN wilde het bedrijf een zeer basismodel ontwerpen. De materialen die Acer gebruikt zijn van gemiddelde kwaliteit en de componenten hebben kenmerken die tot op heden beginnen. Met andere woorden, verwacht het niet langer dan 3 jaar te houden.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 14″ scherm maakt dit model overal draagbaar. 
Met een Intel Celeron N4000-processor biedt Acer een reeds verouderde technologie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Voor een paar euro meer is het mogelijk om over te stappen op krachtigere processoren. Dus zeker, met deze laptop heb je genoeg middelen voor internet surfen en tekstverwerking, maar het kan zijn dat je het in minder dan 5 jaar moet veranderen. Met slechts 4 RAM is deze laptop duidelijk niet de best uitgeruste. De kans is groot dat als je besluit om met de Aspire A114-32-C9VN te gaan, je ten minste 2 GB moet toevoegen aan een van de beschikbare slots op hetzelfde moment. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
De schijfgrootte van deze laptop behoort tot de kleinste op de markt. Met slechts 32 GB is deze Aspire A114-32-C9VN een van de kleinste in zijn klasse. En als dit punt echt blokkerend was voor u, kunt u altijd een externe harde schijf kopen en deze op de usb-poort aansluiten.
 Tot slot is de 6.5 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. Batterijen slaan weinig energie op en de computer verbruikt veel energie als hij wordt gebruikt. Met andere woorden, u zult deze Aspire A114-32-C9VN het grootste deel van de tijd aangesloten moeten houden op de voedingskabel.
 

De Aspire A114-32-C9VN voor het bekijken van films en het luisteren naar muziek? 

Met deze laptop biedt Acer een product gericht op algemeen gebruik. Vanwege zijn eigenschappen en interne componenten moet deze Aspire A114-32-C9VN worden ingedeeld in het instapbereik: niet uitzonderlijk, maar anderzijds niet duur. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Dit kleine model is uitgerust met een 14″ scherm, in de 1366×768 modus, en met een goede kwaliteit colorimetrie. Toch blijven de kleuren mooi, met gedetailleerde contrasten op de beelden. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.6 kg weegt.
 Aan de geluidskant heeft de Aspire A114-32-C9VN goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. Om de geluidskwaliteit te testen werd het volume verhoogd met een filmtrailer en vervolgens met enkele nummers uit verschillende genres. Ondanks de goede kwaliteit krijg je niet hetzelfde geluidsniveau als een fatsoenlijke set externe luidsprekers. Om het duidelijk te zeggen, het is hier relevant om te overwegen om extra luidsprekers te kopen als u zeer gevoelig bent voor de kwaliteit van deze functie.
 Op deze laptop, uitgerust met een Intel Celeron N4000-processor die al enkele jaren oud is, is de veroudering al begonnen. Het gevolg zal zijn dat het minder stil zal zijn en zal resulteren in een hoger stroomverbruik. Toch kan het voldoende zijn voor multimediagebruik, zolang u maar één applicatie tegelijk uitvoert.
 U kunt doen wat u wilt met de applicaties, want Acer heeft ze niet standaard geïnstalleerd. Er is alleen het besturingssysteem. Het is een Windows 10 waarop je de software kunt installeren die je nodig hebt. Voor multimedia, kunt u VLC uiteindelijk nemen.
 Met de hoogwaardige Intel UHD Graphics 600 grafische kaart en 4 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Connectiviteit is waarschijnlijk niet een van Acer’s prioriteiten. Inderdaad, deze Aspire A114-32-C9VN heeft slechts 5 poorten. Niet genoeg om alles te verbinden, je zult moeten kiezen.
 Samenvattend, voor degenen die hun TV-toestel willen vervangen door deze laptop, lijkt de Aspire A114-32-C9VN niet erg geschikt. Dat is slechts 6.5 uur levensduur van de batterij die je hebt. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Met andere woorden, vertrouw niet te veel op de prestaties en geef de voorkeur aan het gebruik van dit apparaat dat altijd is aangesloten op elektriciteit.
 

De Aspire A114-32-C9VN – het juiste model om tijdens de reis verbonden te blijven? 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Aspire A114-32-C9VN niet bedoeld is voor reizen. Dit lijkt het probleem te zijn waar Acer niet echt rekening mee heeft gehouden bij het ontwerpen van deze Aspire A114-32-C9VN. Het past alleen in een computertas die op maat gemaakt is, en als je besluit om het in je koffer mee te nemen, gaat het ten koste van de kleding, het is zo groot.
 Vergeet de vakanties en het woon-werkverkeer.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de beste in zijn klasse. Het is moeilijk om een grote en lichte laptop te hebben; de afweging is waar je hem voor gebruikt. Het 14-inch scherm is nauwelijks genoeg voor het surfen op het internet of het schrijven van e-mails.
 Hier is deze laptop niet erg krachtig vanwege zijn Intel Celeron N4000 processor; hij is inferieur aan de concurrentie, en hij is niet erg goed in termen van energieverbruik.
 Houd er rekening mee dat Acer, net als alle andere fabrikanten, optimistisch is over het assortiment van deze Aspire A114-32-C9VN. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 De levensduur van de batterij is slechter dan die van de concurrentie, met slechts 6.5 uur voordat de laptop weer op het lichtnet wordt aangesloten.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 32 GB SSD harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Zonder bewegende mechanische onderdelen is er minder kans op brosheid en warmteontwikkeling. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Reizen en reizen zal slechts een formaliteit zijn als je besluit om haar mee te nemen. Het 14-inch scherm is zo compact dat het bijna net zo groot is als een grote tablet.
 Het stekkergedeelte wordt minder goed geleverd, met slechts 5 mogelijkheden. Hij is een van de minst uitgeruste laptops op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze analyse denken we dat het beter is om deze Aspire A114-32-C9VN niet op vakantie mee te nemen.
 

De Aspire A114-32-C9VN – het juiste model voor audio- of videobewerking? 

Deze Aspire A114-32-C9VN is zeker niet bedoeld voor audio- en videobewerking. Dit type gebruik vereist kracht en geheugen, wat dit model ontbeert. Natuurlijk kun je het nog steeds gebruiken, maar je zult merken dat het resultaat te dichtbij komt. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Met andere woorden, geef de voorkeur aan een model dat iets duurder is, maar veel efficiënter.
 De componenten en toepassingen van deze laptop komen overeen met een basisgebruik. Niets belet u om foto’s, video’s en muziek te bewerken, ondanks een processor, de Intel Celeron N4000, die bijna verouderd is. Je zult snel ontdekken dat het de processor aan kracht en geheugen ontbreekt.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. De Aspire A114-32-C9VN heeft er slechts één, met een totaal van 32GB aan opslagruimte voor je films en muziek. Het is een product dat genoeg ruimte biedt om al uw audio- en videocreaties op te slaan.
 De autonomie van deze Aspire A114-32-C9VN is 6.5 uur bij normaal gebruik; Helaas blijft het laag voor een audio-videogebruik dat veel rekenkracht nodig heeft. Misschien is het volgende model beter af.
 Goed doordacht qua aansluitingen, deze Aspire A114-32-C9VN heeft een USB3 aansluiting. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Met een snelheid die ongeveer 10 keer sneller is dan de vorige standaard (USB 2.0), kunt u al uw video- en audiobestanden gemakkelijk overbrengen.
 Uiteindelijk is het een product om audio- en videobewerking te vermijden. Dit verklaart ook de prijspositionering onder de laptops die voor dit specifieke gebruik zijn ontworpen.
 

De Aspire A114-32-C9VN – het juiste model om op te spelen? 

Het is nu mogelijk om mobiele telefoons te gebruiken voor online of lokaal spelgebruik. Met deze Aspire A114-32-C9VN zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. Het is duidelijk dat Acer hier niets heeft gedaan om dat doel te bereiken.
 Deze laptop heeft een resolutie van 1366×768, wat een van de ergste is van wat er vandaag de dag gedaan wordt. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Ideaal voor oudere designgames, het heeft moeite om de beelden en kleuren van de nieuwste online games te herstellen. Met andere woorden, het is een goed ontwerpmodel, maar door de lagere kracht van de grafische kaart is het minder efficiënt voor gaming.
 Niet echt bedoeld voor gokken, wat leidt tot een displaysysteem dat een beetje achterblijft. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 32 GB ligt deze Aspire A114-32-C9VN onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 In termen van praktisch transport is dit model met 1.6 kg een van de lichtste op de markt.
 Let op het nadeel in termen van autonomie: het is een van de laagste met 6.5 beschikbare uren.
 Kortom, als je een leuke spelervaring wilt, kies dan voor een ander model dan deze Aspire A114-32-C9VN. Aan de andere kant is het zeer geschikt voor tekstverwerking en multimedia.
 

Aspire A114-32-C9VN, de juiste keuze voor kantoorautomatisering? 

In het geval dat uw enige en belangrijkste dagelijkse gebruik als een kantoorhulpmiddel is, kan Acer een computer op de markt hebben gebracht die een beetje out of the box is. Hier zijn de belangrijkste redenen.
 Als u al een Linux-gebruiker bent, of Apple, gaat uw keuze waarschijnlijk naar deze laptop. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Deze Aspire A114-32-C9VN is niet uitgerust met alle toepassingen die u nodig heeft. U zult de applicaties die u nodig heeft moeten downloaden, wat voor sommige software een lichte stijging van de totale kosten met zich meebrengt.
 Ervan uitgaande dat u deze laptop mee moet nemen naar het kantoor, op reis, of een andere reis, zult u het gewicht ervan op prijs stellen. Dit model, met zijn 1.6 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Voor kantoorgebruik zal de afwezigheid van het numerieke toetsenbord u na verloop van tijd waarschijnlijk ergeren. Tenzij u alleen tekstverwerking doet die het gebruik ervan niet vereist.
 Met slechts 32 GB is dit model een van de kleinere modellen. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Aspire A114-32-C9VN snel kan worden gevuld.
 Kortom, de Aspire A114-32-C9VN is een gemiddelde keuze. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Aspire A114-32-C9VN, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Aspire A114-32-C9VN teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. De verouderingstechnologie zal het gebruik ervan vrij snel teleurstellen.
 Om het eenvoudig te zeggen, we waren niet overtuigd voor toepassingen zoals :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken