Analyse van Acer-Acer Spin 3 SP314-51-525P

Om te beginnen

Als nieuwste toevoeging aan het Acer-assortiment hebben we de Acer Spin 3 SP314-51-525P getest. Sommige computers hebben stroom, andere hebben meer basiseigenschappen. Van basisgebruik (het web, en e-mail) tot online games met krachtige machines.
 Het detail van onze analyse in dit artikel.
 

Acer Spin 3 SP314-51-525P, de juiste keuze voor het surfen op het internet? 

Wat u van een mobiele telefoon verwacht, is dat deze u in staat stelt om te surfen op het web, en eventueel om e-mails te schrijven, berekeningen te maken in een spreadsheet of tekstverwerker. Deze Acer Spin 3 SP314-51-525P is een laptop van mindere kwaliteit voor wie niet erg oplettend is. Acer is een fabrikant die al enkele jaren laptops aanbiedt, maar voor deze laptop hebben ze componenten van mindere kwaliteit gebruikt. U kunt dus begrijpen dat u dit product niet langer dan 4 jaar zult bewaren.
 Het is bijna het perfecte gereedschap om te reizen. Een 14″ scherm maakt dit model overal draagbaar. 
Met een 4415U-processor biedt Acer een reeds verouderde technologie. In feite begint deze processor tot op heden te lopen in vergelijking met wat er nu op de markt is. Het compromis zou kunnen worden gesloten op een model met een kleiner schermformaat, maar met een betere processor. Het vermogen dat nodig is voor een vloeiende internetnavigatie, zal soms licht zijn op dit model en kan een nieuwe aankoop vereisen in 3 jaar. Met minder dan 8 GB RAM, is deze Acer Spin 3 SP314-51-525P een eerlijke. Het zal een heel goed idee zijn om een paar extra euro’s te besteden aan het upgraden van uw computer met een extra 2GB of 4GB. Hierdoor zal de laptop een vlottere navigatie mogelijk maken.
 
Dit is een van de kleinste beschikbare schijfruimte onder de laptops van het moment. Voor wie regelmatig op een publieke of private cloud werkt, volstaat de beschikbare 128 giga. Niet onbetaalbaar in uw dagelijks gebruik, maar wel vervelend; Als u gewend bent om ruimte te gebruiken, overweeg dan om een grote USB-stick of externe harde schijf in de buurt te hebben.
 Tot slot is de 12 uur durende autonomie een van de ergste op de markt. De accu’s waarmee dit model is uitgerust, zijn minder efficiënt dan die van andere modellen in dezelfde categorie. Minder goed dan wat je op concurrerende producten kunt krijgen, en dat is jammer, want uiteindelijk is de laptop prettig in gebruik.
 

Is Acer Spin 3 SP314-51-525P goed voor het bekijken van video’s? 

Met deze laptop biedt Acer een product gericht op algemeen gebruik. Als u zeer gevoelig bent voor kwaliteit voor multimediagebruik, raden wij u aan om andere modellen dan de Acer Spin 3 SP314-51-525P te gebruiken; producten van hogere kwaliteit, die daarentegen iets duurder zullen zijn. Eindelijk, een eenvoudige computer, maar toch niet echt aan audio en video doen.
 Met een klein 14-inch scherm heeft het een resolutie formaat van 1920×1080. Desondanks zijn de kleuren correct, en de contrasten laten u de details zien. Tijdens het werk of het bekijken van een film kunt u zich moe voelen; zo’n klein scherm betekent dat u zich meer moet concentreren om beter te kunnen zien. Het grote voordeel van dit formaat is echter het gewicht: hier heb je een laptop die slechts 1.7 kg weegt.
 Briljante schermen zijn het meest geschikt voor het binnenmilieu. Deze Acer Spin 3 SP314-51-525P is ideaal voor films, foto’s en games in een donkere of clair-obscur omgeving, en waarop je de middelen hebt om de lichtintensiteit te controleren. Aan de andere kant is het scherm hierdoor visueel veeleisend, waardoor er om de 2 uur een pauze nodig is.
 Aan de geluidskant heeft de Acer Spin 3 SP314-51-525P goede componenten: board en geïntegreerde luidsprekers. We hebben het getest met films en muziek op maximaal volume. Zelfs als het resultaat goed is, weet dan dat op dit punt zelfs de beste laptops nooit een hifisysteem zullen verslaan. Met andere woorden, als u veeleisend bent op het gebied van het geluid, zult u externe luidsprekers moeten toevoegen.
 Zelfs als het gebruik waarvoor u deze laptop bedoelt niet de laatste generatie processor nodig heeft, weet dan dat deze 4415U nu verouderd is. Dit zal resulteren in een hoger elektriciteitsverbruik en zal stiller zijn dan de vorige generaties. Het is nog steeds acceptabel in audio/videomodus, u hoeft maar één applicatie per keer te starten.
 Met de hoogwaardige Intel HD Graphics 610 grafische kaart en 8 GB dedicated RAM kun je films met vloeiende beelden bekijken, foto’s af en toe bewerken of video’s bewerken. Dit zal natuurlijk een beetje licht zijn als u 3D-beeldvorming wilt doen, maar het zal aan uw behoeften voldoen.
 Er worden u weinig mogelijkheden geboden voor het aansluitende deel. Omdat de Acer Spin 3 SP314-51-525P slechts 5 poorten heeft. Het is alleen maar zodat ik alles in één keer kan aansluiten.
 Niets is onaangenamer dan een computer die voor het einde van de film wordt uitgeschakeld vanwege batterijen die te weinig autonomie hebben. Inderdaad, met 12 uur autonomie is het een van de slechtst presterende. Een beheer van de beschikbare tijd om rekening te houden wanneer u onderweg bent terwijl u een film bekijkt. Deze situatie kan veel mensen ergeren, gezien het feit dat het belang van een mobiele telefoon vrij moet zijn van deze details.
 

De Acer Spin 3 SP314-51-525P voor gebruik in de rijmodus 

Gemakkelijker te transporteren dan een vaste computer, feit blijft dat deze Acer Spin 3 SP314-51-525P niet bedoeld is voor reizen. Dat lijkt niet Acer’s prioriteit te zijn geweest toen ze dit model ontwierpen. Voor het hebben getest deze laptop in situaties zo divers als reizen, in een valise tussen shirts en jeans, bij het reizen tussen huis en werk, in een weekend met het gezin, hier is wat te onthouden.
 Met andere woorden, laat het thuis en neem het slechts af en toe mee voor korte ritten.
 Dankzij het lichte gewicht kunt u hem overal mee naartoe nemen waar u maar wilt. Het is een van de lichtste in zijn klasse. Als je met de computer op schoot zit, zit hij perfect vastgeklemd om te voorkomen dat hij omvalt. Een 14-inch taille die pijn kan doen als je er langer dan een uur moet blijven.
 De ontwerpers van deze Acer Spin 3 SP314-51-525P vonden het niet nuttig om het toetsenbord met achtergrondverlichting te integreren. Niet echt nodig.
 Dit model wordt geleverd met een glanzende plaat. De weergave op het scherm is goed. Het nadeel is dat je het buitenshuis met veel licht gebruikt.
 Helaas niet voorzien van anti-reflecterende tegels. Het zou een beter gebruik van dit model in de buitenlucht mogelijk hebben gemaakt.
 Tegelijkertijd heeft de 4415U laptopprocessor het moeilijk; qua vermogen doet hij het minder goed dan zijn concurrenten en verbruikt hij veel stroom.
 Het resultaat is minder autonomie. Dit cijfer is een schatting en denk er in plaats daarvan aan dat u 70% van deze autonomie krijgt.
 Helaas voor de prestaties van de batterij heeft u slechts 12 uur beschikbaarheid, een van de laagste op dit moment.
 Om het opstarten en de berekeningen te versnellen, is deze laptop uitgerust met een 128 GB SSD harde schijf. Het belangrijkste voordeel van dit type harde schijf is dat het minder bewegende delen bevat, en het is sneller dan standaard schijven. Met SSD-technologie profiteert u echter van een aanzienlijke verbetering in de tijd die uw notebook nodig heeft om op te starten en uit de slaapstand te komen. En als u absoluut meer opslagruimte nodig hebt, kunt u een externe schijf kopen of een account in de cloud aanmaken.
 Zelfs als uw laptop vaker in het hotel verblijft dan in een aktetas als u hem naar het vliegveld brengt, zult u de ecombrance ervan op prijs stellen. Met een 14 scherm en een ultralicht gewicht behoort hij tot de beste in zijn klasse.
 De Acer Spin 3 SP314-51-525P heeft slechts 5 aansluitingen. Dit maakt dit model tot een van de minst bedeelde op dit moment.
 De Bluetooth-technologie is geweldig als u onderweg bent en u zult genieten van een eenvoudige verbinding met een telefoon of luidsprekers.
 Na onze testen bleek dat deze Acer Spin 3 SP314-51-525P niet echt gemaakt is voor het reizen.
 

De Acer Spin 3 SP314-51-525P voor audio- of videobewerking 

Het bewerken of creëren van muziek is alleen bedoeld voor het gebruik dat Acer-technici voor deze Acer Spin 3 SP314-51-525P hebben bedacht. Het zwakke punt van dit model is de processor en de hoeveelheid geheugen. Dit weerhoudt u er echter niet van om te bewerken zolang u geduld heeft en er geen andere applicatie wordt opgestart. Hier zijn zowel de processor als het algemene ontwerp van het model verouderd. Daarom moet u deze laptop gebruiken voor eenvoudige taken, anders bereikt u de grenzen en hebt u schermen die heel vaak bevriezen.
 De software suite die standaard op dit model is geïnstalleerd biedt het absolute minimum om te beginnen met werken. U kunt altijd videobewerking proberen met de 4415U-processor. Het algemene ontwerp is nu te oud om dit soort gebruik in een pro-versie te overwegen.
 Dit model bevat een SSD voor het besturingssysteem en het back-upgedeelte. Het voordeel is de snelheid van opstarten en uitvoeren, maar het nadeel is de kortere levensduur van de schijf. Hier heb je 128 GB ruimte om alles op te slaan. Toch is het een van de goede laptops qua opslag, in vergelijking met zijn concurrenten.
 De autonomie van deze Acer Spin 3 SP314-51-525P is 12 uur bij normaal gebruik; Het is niet veel, en het is het beste om het aan te laten terwijl je audio of video aan het bewerken bent. Misschien is het volgende model beter af.
 Aan de aansluitzijde is de Acer Spin 3 SP314-51-525P voorzien van USB 3 technologie. Het nieuwste handige protocol voor de koppeling van computers en elektronische apparaten zoals externe harde schijven. Deze standaard laat transmissiesnelheden tot 5 Gbit per seconde toe, ongeveer tien keer sneller dan USB 2.0.
 U zult het begrepen hebben, deze Acer Spin 3 SP314-51-525P stelt een nogal basaal gebruik voor. Aan de andere kant zal het perfect zijn voor het surfen op het web en voor tekstverwerking.
 

Acer Spin 3 SP314-51-525P voor videospelletjes? 

Het is soms interessant, wanneer u besluit een laptop te kopen om deze voor verschillende functies te kunnen gebruiken. Met deze Acer Spin 3 SP314-51-525P zal het zeker mogelijk zijn om eenvoudige spelletjes te spelen, maar zodra de behoefte aan berekeningen meer kracht vraagt, zal de beeldweergave verslechteren. De belangrijkste oorzaken hebben te maken met een gebrek aan homogeniteit in de keuze van de grafische chip, gekoppeld aan de processor, het scherm en het koelniveau van de laptop.
 Met slechts 1920×1080 qua resolutie is dit model onder de norm. Dit resulteert in een lagere beeldkwaliteit wanneer u in de spelmodus bent.
 Gezien de technologische evolutie doet dit model het veel minder goed dan veel andere laptops. Tests hebben de beperkingen van deze laptop aangetoond, met inbegrip van wat beelddegradatie en CPU-temperatuurstijgingen. Als u tenslotte vaak wilt spelen, raden wij u een model met meer vermogen aan.
 Aangezien Acer dit model niet heeft ontworpen voor gaming, is het displaysysteem niet geschikt voor een snelle reactie op uw spelsessies. Tenzij je spellen speelt met ontwerpen die ouder zijn dan 5-10 jaar.
 Als het gaat om schijfruimte, staat deze computer op een laag pitje. 
Met 128 GB ligt deze Acer Spin 3 SP314-51-525P onder het gemiddelde van andere laptops van dit moment.
 Voor online gaming heeft deze Acer Spin 3 SP314-51-525P een hoge kwaliteit Wi-Fi en een Ethernet-poort. Meer snelheid voor degenen die in volledige Wi-Fi gebieden wonen.
 Omdat je het soms moet dragen, zul je het gewicht, 1.7 kg, bij de lichtste van het moment waarderen.
 Voor de autonomie, 12 uur, is dit model minder dan de meeste andere laptops.
 Uiteindelijk raden we deze Acer Spin 3 SP314-51-525P niet aan voor gaming; lage prestaties zullen de rendabiliteit en speelbaarheid verminderen. En reserveer deze voor meer klassieke toepassingen, zoals surfen op het net.
 

Acer Spin 3 SP314-51-525P voor kantoorautomatisering? 

Deze Acer Spin 3 SP314-51-525P is niet echt ontworpen voor kantoorgebruik, maar is toch een goed product. In detail, dit is wat er aan de hand is.
 Zoals gebruikelijk voor dit OS, koos Acer zoals gebruikelijk. Dit is Windows 10, de nieuwste generatie.
 Onder de keuzes die u ter beschikking staan, zal het interessant zijn om rekening te houden met het gewicht om het transport te vergemakkelijken. Dit model, met zijn 1.7 kg, is een van de ultracompacte modellen.
 Geen numeriek toetsenbord is standaard op dit model. Zodra je een aantal spreadsheetberekeningen moet doen, zal het niet zo gemakkelijk zijn.
 Geen anti-reflectie behandeling op deze Acer Spin 3 SP314-51-525P. Als u echter de hele dag op tekst of spreadsheets werkt, heeft een mat scherm de voorkeur. De lichtintensiteit is sterk: niet zo goed voor het oogcomfort en het werk, maar wel krachtig in het donker voor het bekijken van video’s.
 Onder normale gebruiksomstandigheden, d.w.z. overdag, zult u geen moeite hebben met het ontbreken van een verlicht toetsenbord.
 Het is een van de kleinste back-up ruimtes, met 128 GB. Als u gewend bent om lokaal een back-up te maken van alles, zult u moeten nadenken over het toevoegen van een externe harde schijf, omdat de harde schijf van de Acer Spin 3 SP314-51-525P snel kan worden gevuld.
 Simpel gezegd is deze Acer Spin 3 SP314-51-525P niet de beste keuze voor kantoorgebruik. Of voor incidenteel gebruik, wetende dat het door zijn technische eigenschappen in minder dan 3 jaar verouderd zal zijn.
 

Acer Spin 3 SP314-51-525P, de juiste keuze voor het juiste gebruik 

Uiteindelijk zal onze analyse hebben aangetoond dat deze Acer Spin 3 SP314-51-525P teleurstellend is, wat het nut ervan ook is. Het is niet duur, maar het is al bijna te veel gezien het lage vermogen.
 Dit model lijkt ons niet relevant voor :
 – webbrowsen
 – muziek luisteren en video’s bekijken
 – reisgebruik
 – audio- en videomontages maken
 – videospelletjes spelen
 – kantoortaken